Reggel főzött kávét szabad fogyasztani másnap?
A hozzáértők szerint négy-hat óránál tovább ne őrizd!
Ha pedig reggel lefőzöd a kávét, érdemes minél előbb elfogyasztani. Az újramelegítés pedig nem ajánlott, mert tönkreteszi a kávé összetevőit, azaz nincs meg az a hatása, sem íze, ami miatt fogyasztjuk, a hasznos hatóanyagok eltűnnek, helyette káros anyagok pl. csersav képződik...Kávét, bárhol, bármikor lehet frisset kapni, miért kellene másnapos kávét inni, ha se hatása, se jó íze nincs?
Szerintem az illó olajok (aromák) egy része elillan, más része meg elbomlik. A változatlan maradt íz anyagokat alaposan taccsra vágja a bomlástermék és az elillant anyagok hiánya, amitől élvezhetetlen lesz a sokat állt kávé.
Akinek kofein elvoánási tünete van és akár intravénásan is beadná magának, az igya. Én inkább bevágok ilyenkor pár kávés csokit, mint azt a vacak teaszerű löttyöt nyaldossam. Ha forró dolog kell, akkor inkább a tea. De az is inkább frissen mint állottan...
Amúgy lehet enni időzítős kávémasinát. Miért nem szerzel be olyat és mire odaérsz, kész a frissen lefőzött kávéd. :)
Ettől elég kacat íze van szegénynek. Ha nincs jobb, nyilván meginnám, de értelme nem sok van.
Másnapos kávét inni bűn...ne ezen spóroljunk már könyörgöm.
Minden amitől finom egy kávé,az csak frissen van meg benne.
Teljesen megváltozik az íze másnapra,de egyébként már két három óra után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!