Egy 250 ml-es Coke-ban annyi foszforsav van, amelynek a foszfor tartalma 43 mg-nyi.
(Azaz 138 mg foszforsav van 250 ml-ben. Ez durván 0,05%.)
Az a kérdés, mennyi százalék benne még a megmaradt cukor!
Mert erre fele a cukrosnak hirdetett kóla sajnos sós lett..
Szinte nyomokban. Engedélyezett (E számos) anyagoknál 0,01% alatt nem kell a mennyiséget feltüntetni, csak az anyagot megnevezni.
Cukor: Szerbiába jár az összes cimbora hónapok óta kóláért - ott még normális az íze, mert a hazai (egykor) cukros üdítők ihatatlanná váltak. Én nem is sósnak, hanem inkább valami ismeretlen furának érzem az ízeiket. Lenyelés után furán fanyar utóíz a nyelv végén, megszokott "kólaélmény" semmi. Erősen hűtve azért meg lehet inni - vélhetően egyes ízlelőbimbóim lefagynak és nem érzem annyira azt a fura szintetikus mellékízt.
Szóval itt tényleg az a divat, hogy vagy ráírják, hogy édesítős, vagy szimplán valami ihatatlan vackot kevernek a cukrosokba répacukor, nádcukor, vagy a korábbi szirup helyett. Felőlem még akár nyomot is hagyhat az edény alján valami grafitos vacak mint a linkelt videóban, de attól ez még számomra ihatatlan kotyvalék lett. A többi fogyasztót viszont nem értem. Talán nem mindenkit zavar ez az íz, mert mindezek ellenére fogynak a polcokról a "cukros" italok. Marad a saját főzésű pálesz... Ha már cukorbetegek nem lehetünk szabadon, hát legyünk alkoholisták! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!