Milyen "jó" kávék vannak amik egyszerűen hipermarketben beszerezhetőek, és finomak lesznek egy mezei egyszerű kávéfőzőben?
Emberek, legyünk már kicsit konstruktívabbak!
A kávéfőzőt már tudjuk, ez nagyon fontos. Az is legalább olyan fontos, hogy milyen fajta kávét szeret. A tejes kávékhoz (latte, cappuccino, macchiato) sokan (én is) jobban szeretik a világosabb pörkölésű kávékat. Ebből sokszor az olcsóbb robusta keverékek a legjobbak. Ilyen pl. a Lidl saját márkás Bellarom arany zacskósa.
Kicsit más aromájú, szintén finom, és sokkal drágább a Davidoff világosabb kávéja.
Ha tömény, rövid olasz eszpressot szeret, akkor olaszos pörkölésű arabica kell. Ezekből elég jók a Frei kávék (ki kell választani azt a fajtát, ami legjobban bejön), ide tartoznak egyes Segafredok (ezek nagyon drágák a minőségi kategóriájukban), és a jó Omniák is.
Ja, és még egy nagyon fontos dolog: az őrölt kávék általában sokkal vacakabbak, mint a szemesek, otthon őrölni, viszont pörgős kávédarálóval nem lehet. Akkor inkább be kell szerezni egy kézi tekerős dédi-féle kávéörlőt.
Én azt tapasztalom, hogy a fűszerezésen sok múlik. Ismerősömnek egyszer vittem át lefőzött és fűszerezett kávét. Nagyon ízlett neki is és mutterjának is.
Legközelebb, amikor ő főzött sima kávét, az anyja szinte kiköpte, hogy "milyen kávé már ez?!" Pedig előtte csak ilyet ittak. :D 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!