Cappuccino-s tasakon miért nincs feltüntetve, hogy mennyi koffein van benne? Vagy nincs is benne? Hogy lehet ez?
Fehérje, zsír, szénhidrát, stb, ezek fel vannak sorolva.
Ha van megadva felhasználási javaslat, pl. 2 dl vízbe 2 kávéskanálnyi, akkor máris lehetne koffeines értéket is írni.
Kell, hogy legyen benne, nem?
A cappuccino egy gyengébb kávéféleség, és vérnyomás problémák miatt tudnom kéne, mennyi van benne.
Az energiaitalos dobozokon is fel van tüntetve 100 ml-re vetítve.
Nem tudom, de
1.) biztosan van olyan, amelyikre rá van írva, vegyél olyat
2.) ha ennyire félsz a koffeintől, ne igyál olyat, amiben koffein van
3.) a cappucino nem gyenge kávéféleség, hanem egy klasszikus eszpresszó tejjel és tejhabbal. Ugyanannyi koffein van benne, mint egy presszókávéban normális esetben.
4.) persze az ilyen tasakos szemetekben bármi lehet, talán kávé sincs bennük. (Mondjuk, ha pisztolyt tartanának a fejemhez, kb. akkor innám csak meg az ilyet.)
Mondjuk nem is neked kell meginnod, nem kéne mást ledegradálni, mert ízlik neki.
Nem vagyok barista, és talán nem irreális elvárás, hogy rá legyen írva.
Ilyenbőlk én még soha nem láttam koffeinmenteset, azt azért egy kávékészítményre rá szokták írni, ráadásul alig lehet kapni koffeinmentes változatot, kb. a forgalomban lévő kávék 1%-a lehet ilyen.
Lehet kapni ilyen cappuccino-porból is vagy 6-8 márkát, azon belül vagy 5 féle ízt, egyiken sincs jelölve, h mentes lenne.
A természetes koffeintartalmat nem kötelező feltüntetni, már csak azért sem, mert kávéfajtától, terméstől, stb. függően folyamatosan változhat. Ez különösen igaz pl. az instant cappuccinora, aminél valszeg nem annyira válogatják meg, hogy milyen, hol termett, stb. kávéból készül. Tehát de igen, kicsit irreális elvárás.
Az energiaitalokban hozzáadott koffein van, azért tüntetik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!