Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért nem lehet meginni a nem...

Miért nem lehet meginni a nem friss kávét? Mi történik benne? Valami hivatalos, tudományos magyarázatot linkelnétek?

Figyelt kérdés

20-30 oldalt megnéztem, de azon túl, hogy nem ajánlott, sehol sem írják le konkrétan, hogy miért.

Van, ahol megemlítik a csersav kicsapódását, de ez sem valami konkrét. Mi ez, mivel jár, mi a hatása?

Egy hiteles magyarázatot sehol sem találtam.

Kb. annyit írtak, hogy kémiai folyamatok indulnak meg a kávéban, de hogy mik ezek a folyamatok, arról sehol sincs szó.

Szóval miért nem jó a korábban lefőzött kávé?

Linket is kérnék!


2016. máj. 3. 13:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem lesz tőle semmi bajod, de az élvezeti értéke már nem olyan.

Mint ahogy a frissen sült pogácsa is más még langyosan, más már kihűlve, meg más, ha újra megmelegíted, de akkor sem olyan, mint frissen. Ettől még jó frissen is, hidegen is, újramelegítve is. Csak más.

2016. máj. 3. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 Snapette ***** válasza:
MIt jelent itt a "nem friss"? Az egynapos kávét nyugodtan meg lehet inni, bár, ahogy az előző is mondta, ízre nem ugyanaz. A régebbit azért nem, mert kezd penészedni, hacsak nem volt hűtőben, vagy légmentesen tárolva...
2016. máj. 3. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Ami miatt állítólag nem lehet meginni, az nem az élvezeti értékének romlása, hanem a káros anyagok elszaporodása... vagy valami ilyesmi.

Ezen az oldalon is van több ilyen kérdés, csak senki nem ír semmi konkrétat.

2016. máj. 3. 14:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Én ilyenről még sose hallottam. Egyszerűen nem olyan finom, ha már kihűlt és áll. De mérgező anyagok nem lesznek benne.
2016. máj. 3. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Annyi hülyeséget lehet olvasni, babonás marhaságokat a sok ostobától. Olvastam már olyat itt, hogy a banán vége mérgező, ki kell dobni.

A butságok sokkal jobban terjednek, mint a tudományosan megalapozott, értelmes dolgok. Mert hát a szomszéd Marika azt hallotta egy barátja öreganyjának a kiskutyájától, szóval tuti úgy van.

2016. máj. 3. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Hát minden étel ital megromlik, ha napokig áll...

Mi olyan meglepő ezen?

A kávét meg hűteni sem szokás.

2016. máj. 3. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
16%
Belazasodz tole es zoldet hanysz
2016. máj. 3. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 Phoney ***** válasza:

A „bajod lesz tőle, de sehol nem derül ki, hogy miért” tipikusan azt jelenti, hogy semmi bajod nem lesz. A kávé elég rossz táptalaj, szóval organikusan lassan romlik (főleg hűtőben), legalábbis ha natúr tartod (cukor és tejtermék nélkül). Amúgy persze, amúgy instabil és pl. oxidálódik, és ez a kávé esetén az ízt is elrontja, de nem véletlenül nem találsz semmit arról, hogy mitől lenne ártalmas, amíg nem penészedik.


Az ajánlás a szakmán belülről származik, ahol értelemszerűen nem akarják, hogy elterjedjen az elromlott ízű kávé fogyasztása (netalán kínálgatása), mert ez ugye rontja a megítélését az adott márkának vagy akár a kávénak általánosságban.

2016. máj. 4. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 aperitif ***** válasza:
Úgy hallottam, de vagy igaz, vagy nem, hogy kávéban, teában állás közben felszaporodik a csersav.
2016. máj. 4. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 retyókolibri válasza:

Azért, mert előbb vagy utóbb beszáll az ablakon egy veréb, és jól belef*sik. O>

/

^ ^

2016. máj. 15. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!