Miért nem lehet meginni a nem friss kávét? Mi történik benne? Valami hivatalos, tudományos magyarázatot linkelnétek?
20-30 oldalt megnéztem, de azon túl, hogy nem ajánlott, sehol sem írják le konkrétan, hogy miért.
Van, ahol megemlítik a csersav kicsapódását, de ez sem valami konkrét. Mi ez, mivel jár, mi a hatása?
Egy hiteles magyarázatot sehol sem találtam.
Kb. annyit írtak, hogy kémiai folyamatok indulnak meg a kávéban, de hogy mik ezek a folyamatok, arról sehol sincs szó.
Szóval miért nem jó a korábban lefőzött kávé?
Linket is kérnék!
Nem lesz tőle semmi bajod, de az élvezeti értéke már nem olyan.
Mint ahogy a frissen sült pogácsa is más még langyosan, más már kihűlve, meg más, ha újra megmelegíted, de akkor sem olyan, mint frissen. Ettől még jó frissen is, hidegen is, újramelegítve is. Csak más.
Ami miatt állítólag nem lehet meginni, az nem az élvezeti értékének romlása, hanem a káros anyagok elszaporodása... vagy valami ilyesmi.
Ezen az oldalon is van több ilyen kérdés, csak senki nem ír semmi konkrétat.
Annyi hülyeséget lehet olvasni, babonás marhaságokat a sok ostobától. Olvastam már olyat itt, hogy a banán vége mérgező, ki kell dobni.
A butságok sokkal jobban terjednek, mint a tudományosan megalapozott, értelmes dolgok. Mert hát a szomszéd Marika azt hallotta egy barátja öreganyjának a kiskutyájától, szóval tuti úgy van.
Hát minden étel ital megromlik, ha napokig áll...
Mi olyan meglepő ezen?
A kávét meg hűteni sem szokás.
A „bajod lesz tőle, de sehol nem derül ki, hogy miért” tipikusan azt jelenti, hogy semmi bajod nem lesz. A kávé elég rossz táptalaj, szóval organikusan lassan romlik (főleg hűtőben), legalábbis ha natúr tartod (cukor és tejtermék nélkül). Amúgy persze, amúgy instabil és pl. oxidálódik, és ez a kávé esetén az ízt is elrontja, de nem véletlenül nem találsz semmit arról, hogy mitől lenne ártalmas, amíg nem penészedik.
Az ajánlás a szakmán belülről származik, ahol értelemszerűen nem akarják, hogy elterjedjen az elromlott ízű kávé fogyasztása (netalán kínálgatása), mert ez ugye rontja a megítélését az adott márkának vagy akár a kávénak általánosságban.
Azért, mert előbb vagy utóbb beszáll az ablakon egy veréb, és jól belef*sik. O>
/
^ ^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!