Hogyan kell espresso kávét főzni?
Van egy ilyen gépem (csak a színe más):
Hány gramm kávét használjak, és hány dl vizet az eszpresszóhoz?
Ezt a gépet nem ismerem, de normál nagynyomású (15 bar) eszpresszógépbe adagonként kb 10g (kávéfajtánként némileg változik) finomra őrölt kávét 150N erővel (15kg súlya) kell tömöríteni és annyi vizet átnyomni rajta, hogy kb 30g legyen a végeredmény (ristretto esetén 20g).
Rövid kávéban sok az íz, illat és az aroma. Ha növeled a víz mennyiségét az íze hígul, keseredik és növekszik a kioldott koffein mennyisége.
Ezzel sehogyan, mert nem úgy működik, mint a rendes presszógép. Volt szerencsém ilyet használni, de akármilyen kávét használsz, és akármennyi vízzel főzöd, akkor sem fog hasonlítani a presszókávéra.
A legegyszerűbb, ha simán a kiöntő csíkjait használod (a kis betéthez a 2-es csíkig töltesz vizet, a nagyhoz a 6-osig), illetve ha erős kávét akarsz, akkor valamivel vizet használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!