Alkohol betegségben szenvedek. Kérdés: Ihatok-e citromos sört? (bővebben lent)
15 éves vagyok. Fél éve minden hétvégén alkoholt ittam.(Sör, bor, vodka, pálinka, stb..)Kábítószerezni SOHA, cigizni cigiztem már!
Nagyon jó lenne abbahagyni, de nem bírom. :(
Nagyon hiányzik és KELL!
Szüleim elváltak, apám is iszik, elég sokat.
Nagyon sokat dolgozok itthon.
Erről az alkohol problémámról a szüleim nem tudnak, ezért tőletek kérek segítséget.
Az lenne a kérdésem, hogy ha hétvégente kb. öt doboz citromos sört meginnék az nem lenne káros, és azzal letudnék állni?
Mondjuk pénteken és szombaton három/három doboz.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Bármennyi válasz jöhet!! :))
Egyetértek azzal, aki azt mondta, hogy nem vagy alkesz, az nem fél év alatt alakul ki, és nem csupán hétvégi ivászattól.
Ez még "csak" egy rossz szokás. Ezzel próbálod elviselni a stresszt, oldódni társaságban, stb. Még csak az akaratodon múlik, hogy felhagysz a vedeléssel, vagy maradsz ezen az úton, és az évek alatt lecsúszott alkoholista lesz belőled.
Én a húszas éveim első pár évére nem emlékszem a rengeteg pia miatt. Volt olyan időszakom, amikor 5 hónapon át minden nap lerészegedtem. Ebben az időben 4-5 feles, és ezen felül még néhány sör volt a napi adag. Összességében úgy 5 évig ittam rendszeresen, ami legalább heti 2 lerészegedést jelentett. Aztán kikerültem abból a közegből amiben akkor voltam, és hosszabb időre teljesen abbahagytam az ivást egyik napról a másikra. Nem lett belőlem alkoholfüggő, pedig keményebben ittam mint te, ráadásul nő vagyok. A mai napig fogyasztok alkoholt alkalmanként, kb. havonta, másfél havonta, ha például koncertre megyünk, vagy csak összejön a baráti társaság, és általában sikerül is túllőni a célon, de egyébként máskor nem iszom, nem kívánom, és nem hiányzik.
Úgyhogy ne nevezd magad alkoholbetegnek, mert biztosan nem vagy az. Ha hétvégente megiszol egy kis citromos sört, az szerintem még belefér, persze nem rekesz számra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!