Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A 2,5 decis energiaitalokról...

A 2,5 decis energiaitalokról lenne egy érdekes felvetésem?

Figyelt kérdés

Azt írják, hogy 1 deciben 32 mg koffein van, tehát szorozva 2 és féllel az összesen 80 mg, ami meg állítólag egy normális adag egyszemélyes kávénak felel meg.

Mindenhol azt írják, hogy egy adag kávé az 70 mg tól kb. 150 mg terjed, ki milyen erőset akar inni.

Persze egyéne válogatja, de szerintem 100 mg körül lehet a normál adag, mert egy-egy orvosi honlapon úgy fogalmaznak, hogy napi három kávé az még belefér. Mellette zárójelben odabiggyesztik, hogy 300mg.

Szóval nem értem, miért írják rá az ilyen energiaitalokra, hogy magas koffeintartalom, ha jóformán még egy normál adag sincs, hisz csak 80 mg.

Vagy valahol valami hiba van az egyenletben?

Ki mit tud erről?

2016. ápr. 11. 13:39
 1/6 anonim válasza:
36%
Energiaitalból max a Hell +20% koffeines a jó, a többi placebo jelleggel hat csak :D
2016. ápr. 11. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

A kávéról kb mindenki tudja, hogy magas koffeintartalmú, csészénként szokták inni.

A cukros energiaital viszont annyira azért nem régi termék a piacon, ízre pedig a többi cukros löttyre hasonlít, simán lenne (sőt, van is) pár hülye, aki literszámra inná, mint a kólát.

2016. ápr. 11. 14:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem. Kösz. Szóval akkor stimmelnek a mértékegységek, csak azért írják rá, hogy a hülyék ne igyák literszámra.
2016. ápr. 11. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a hülyéknek igazából pont mindegy, de egy olyan embernek, aki nem ismeri, de elolvassa a címkét, annak hasznos.
2016. ápr. 11. 17:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, az emberek "tisztelik" a kávét és nem isznak 1, ritkábban 2-nél többet egy nap. Az energiaital ízre túl közel van a szénsavas italokhoz, hogy ne lehessen inkább azokhoz hasonlítani és azokhoz viszonyítva inni.

Pár éve még láttam 1,5 meg 2l-es kiszerelésűeket is. Persze ráírják, hogy a napi ajánlott fogyasztási mennyiség maximum 500ml, de tudod ki tartja be.

2016. ápr. 12. 11:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták: azért írják rá, hogy magas a koffeintartalom, mert magas. Lehet 2,5* többet kell inni, mint kávéból, de ennyi az alap kiszerelés. Mivel ilyen cukros lötty jellegű és a többség üdítőre hajaz, így könnyebb sokat meginni belőle. Elsődlegesen ez figyelmeztetés, hogy ne tedd!

Most is lehet kapni másfél-kétliteres "energiaitalokat". Ezekben is van koffein, de sokkal kevesebb, mint a kisebb "társaiban". Azt hiszem 15 mg/100ml (vagy 10?). Sok publikus infó nincs, de a kólákban is van koffein. 9 mg/100 ml körüli. Megiszol egy litert, aztán ugyanott leszel mintha kávéztál volna.

2016. ápr. 12. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!