Tudnátok mondani érdekes ételeket amiket szoktatok enni?
Ismerősöm, aki a Dunántúlon lakik, mesélt a májkrémes sajtos melegszendvicsről..ilyesmikre gondolok, amik ilyenek..
Tényleg, ti azt ismeritek? :D
Én ezt a májkrémeset bundáskenyérnek szoktam csinálni. Toast kenyereket ragasztok össze finom házi májassal, majd átlósan félbevágom, úgy forgatom a felvert tojásba. Még forrón a tetejére reszelt sajtot szórok. Isteni.
Egyébként melegszendvicsnek is finom.
Ketchupos,mustáros,sajtos melegszendvics, kecsapot mustárt összekeverem ès virslivel megeszem , majonèzes rízs
Ezeket gyarkan eszem :)
Ilyen kérdésekre már válaszoltam párszor a múltamból (tejfölös-almás kenyér, mustáros pogácsa, nutellás sós ropi), most inkább a normális ételeimről regélek, amiket manapság eszem :)
Nekem elég szimplák, de mások a zömüket nem szokták így fogyasztani.
Puha vaj darált dióval összekeverve, jó kis desszert, főleg pár szem gyümölccsel.
Tojásos magkenyér vegazsírral vastagon megkenve, nyers zöldséggel. Ebben sincs semmi pláne, csak a párom nem enné meg az eleve főleg zsírból álló kenyeret (ami a kalóriákat illeti, de súlyra sem állhat rosszul belőle), ami nekem még rémesen száraz, ezért kell zsírozni. Fura dolgok ezek, némelyik étel elég jól titkolja a zsírtartalmát, bár az is igaz, hogy a zsírtartalom sosem lehet túl magas, ha olyan az étel, hogy jól áll neki.
Habosított vajas vagy zsírtejes kávé. Ez is gyakori dolog a világban, de csak bizonyos körökben.
Gyermekkorom kedvenc otthoni szendvicse: reszelt sajt, savanyú uborka, még meleg és nem teljesen kemény sárgájú s még meleg főtt tojás, mustár s valami erős piros szósz... Anno vajas kenyér is volt alatta, de pár hete rájöttem, hogy az teljesen felesleges és zsinórban több ebédre boldogan ettem ezt :D Vannak korszakaim.
Érdekesebb nem jut eszembe :( Max. az, hogy szinte mindent tojásból csinálok, jégkrémet, "tésztát", műsajtot (természetesen, mint minden műsajt, még véletlenül sem hasonlít a sajtokra, de attól még finom), a kávéba való tejpótlékot... A "körözött" nem tetszett belőle (bár a tökkörözött igen s azért abban is van tojás), de lehet, hogy én nem csináltam jól vagy egyszerűen ilyen az ízlésem.
Lehet, hogy van, akinek a lecsó nyers zöldséggel vagy a zöldségfasírt nyers zöldséggel is érdekes... Nagy zöldségrajongó vagyok, a zöldséget is zöldséggel eszem, épp csak az édességeim nagy részét nem.
A borsólevest édesen csinálom, és a tányérba még tejet is öntök.
A palacsintát lekváros-kakaós töltelékkel eszem.
A tarhonyát is tejjel eszem.
A bundáskenyeret cukorba mártom.
Kicsi koromban a sült krumplit ketchup helyett ciberével (félkész szilvalekvár) ettem.
A kedvenc melegszendvics krémem: konzerv löncs sajttal, tejföllel, hagymával összeturmixolva.
Nálunk a sulibüfében májkrémes sajtos melegszendvics volt mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!