Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Kólafüggőség: ilyen létezik?

Kólafüggőség: ilyen létezik?

Figyelt kérdés
Napi minimum 1-1.5 litert meg kell innia, mert különben elvonási tünetei lesznek, kívánja nagyon és mellékhatások jelentkeznek: fejfájás, rossz közérzet, ingerlékenység. A cukormentes változatból.

2016. márc. 12. 23:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Láthatod, hogy mennyi cukor van benne, amitől évek alatt masszív diabéteszt lehet kapni.
2016. márc. 13. 20:33
 12/16 anonim ***** válasza:
De a videóban cukros van.
2016. márc. 13. 23:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a cukros. A cukormentesben inkább a rákkeltő anyagok dominálnak és nem a cukor. Csak egy rossz példának hoztam, bemutatásra.
2016. márc. 14. 17:09
 14/16 anonim ***** válasza:
84%

Kíváncsi lennék mi alapján démonizálják a kólát az ételek, italok kategóriában az emberek. De tényleg, a dohányzás kategóriában nem megy ez ennyire. A receptje titkos. Igen, az édesítést nem lehet máshogy megoldani, vagy cukor vagy aszpartám tartalmú édesítőszer.

Igen, a cukor káros, ugyanúgy, ha egész nap nasizol és benyomsz 10 krémest, mintha napi 3 üveg kólát innál. Mértékletességet ismerni kell.

A koffeinről lehetne vitatkozni, hogy mennyire káros. Nem hallottam még olyat, hogy valakinek napi 1 liter light kóla vagy akár a kávé koffeintartalmától lett volna súlyos hipertóniája, a zabálástól annál inkább.

Persze lehet jönni a városi legendákkal, hogy kátrány van benne meg mit tudom én, csak nem igaz. Tisztább ivóvízzel készült mint ami a csapból jön, a receptben meg valószínűleg különböző gyógynövények, fűszerek vannak.

2016. márc. 14. 19:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy két liter kólában olyan mennyiségű cukor van, mint amit a videóban látni lehet. Az nem csupán az édesítés miatt kell, mert édesíteni sokkal kevesebb cukorral is lehet. Az aszpartám pedig rákkeltő, tehát még rosszabb is, mint a cukor, amihez legalább van természetes védelmi mechanizmusunk. A koffein nem betegséget, hanem függőséget okoz. Ha mondjuk sosem kávézol, csak iszod a kólát, akkor eszedbe sem jut majd kávézni, hanem inkább megveszed a kólát a függőségedtől hajtva, ami tökéletesen működik. Magyarázd el egy drogosnak, hogy mi a mértékletesség. A kólától ugyanúgy lehetsz függő, mint a kávétól. Elég sok ember van, aki úgy el sem tudja kezdeni a napját - mert egyszerűen alig tud felébredni nélküle - hogy ne inna meg x csésze kávét. Ergo, kávé vagyis koffein függő.
2016. márc. 14. 20:53
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Light kóláról van szó, vagy ötödjére írjuk le. A videón nem csak a cukor látható, ha nézted a gyáróriások című műsor Coca-Cola-s részét, akkor láthattad, hogy először egy masszát állítanak elő, és azt szállítják el sok helyre, és állítanak elő belőle kólákat. A videón valószínűleg ez látható, semmi nagy leleplezés vagy titok nincs ebben, hisz a Coca-Cola is megmutatta ezt ebben a műsorban.

Ugyanúgy ki lehetne főzni a light kólát vagy sok más üdítőt is ilyen undormányos valamivé.

Az pedig, hogy az üdítőben lévő aszpartam rákkeltő, linkeld be egy olyan weboldalról, ami nem ilyen újvilágrendleleplezéseilluminatiirányítmindent blog szintű, hanem esetleg valami tanulmányt.

[link]

Sok minden másra is rá lehet fogni, hogy rákot okoz(de inkább a rák esélyét növeli, az lenne a szakszerű megfogalmazás), pl. ha műanyagban melegíted az ételt és rengeteg ilyen tényező létezhet a világban, lehetetlen kiderülni és nehéz ezeknek mind utánajárni. A vörös húsokról is csak most tudták bizonyítani, hiába volt valószínű már évek óta. Nem olyan egyszerű ez.

2016. márc. 14. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!