Kólafüggőség: ilyen létezik?
Pl.én.
Napi 2 liter Cola Light-ot iszom meg.
Ha nincs (bár ez ritka), akkor baromira kívánom és ideges leszek.
Próbáltam leszokni, de a vizet utálom, alkoholt nem iszom, szóval nem megy.
Én gyerekkoromban egy rövid ideig - 3-4 hónap - mindennap 4 litert ittam meg.
Aztán filmszakadás, valami történt(tudom mi, de nem írnám le, nem tartozik a nyilvánosságra). Ennek már vagy 15-20 éve.
Azóta nem nagyon, illetve nagyon ritkán bírom meginni. Ha néha hozzájutok - egy évben 2-3 alkalommal, akkor megiszom egyszerre 2-3 korsójellegű pohárral(akár másfél litert is). Aztán megint nem iszok colát, van, hogy egy évig, van, hogy tovább is. Így a 1,5 liter biztos nem árt egyszerre(bár dehogynem árt, de nem hosszútávra), de mindennaposan? Szerintem kikészítene.
Öhm, sovány és a fogai is fehérek ránézésre, valami más baja lehet tőle? Pl. gyomrát tönkreteheti pár év múlva?
#1, #5: cukormenteset iszik
Koffeinfüggőség létezik. A kólában nincs más addiktív összetevő.
1-1,5 liter kóla megfelel egy erős kávénak, szóval igen, egy koffeinfüggőnek legalább ennyi nem árt naponta, ha használható akar lenni, bár ha ennyire nem bírja nélküle, akkor gondolom ennél többet is szokott inni.
A cukormentes kólában is van cukor, csak nem hozzáadott. Viszont az ital alapja a karamell, ami cukorban készül. Mi ezt régebben laborban kémiailag be is bizonyítottuk, hogy még a zero is tartalmaz cukrot.
Viszont tényleg a koffein okozza a függőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!