Az mi szerint alakult ki, hogy mely emlős állat tejét issza meg az ember? Milyen extrémebb állat tejét lehet még meginni amiről tudtok?
Csak olyan állatok tejét isszák, amelyeket háziállatként tartanak. Ezért a szarvas, öz, antilopok kiesnek, az öszvérnek nem lehet utóda, ezért nincs teje.
A többi tejét - ló, szamár - fogyasztják, ezen kivül egy csomó egész más állatokét is.
Sőt, a disznó tejéből még sajtot is csinálnak!
:)
A ragadozók tejét általában nem isszuk, vajon miért? mert a kis ragadozónak egészen másra van szüksége, mint az embernek.
A patkány, egér sokkal rövidebb idő alatt éri el a születés súlyának dupláját, mint az ember (kb félév). A kisboci is elég gyorsan, ezért van sokkal több fehérje a tehéntejben, mint az anyatejben. És ezért nőnek gyorsan a tejalapú tápszert fogyasztó csecsemők. Az anyatej fehérjetartalma nagyon alacsony, 1-2 %. Ilyen arányban kellene fehérjét fogyasztanunk később is, hiszen később sem kell gyorsabban nőni az embernek, mint az élet első hónapjaiban. Ezeken érdemes elgondolkodni.....
Az ihatóságra kérdeztem rá, és nem a fejésre.
De én is belegondoltam, és vicces lenne orrszarvút fejni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!