Ha egy gyerek teljesen energiaital függővé válik, mikor jön a baj?
12 éves korom óta iszom, nem napi szinten, de 2-3 naponta. Néha egyszerre kettőt. Most 16 vagyok. Néha fáj a mellkasom vagy szúr, a gyomrom is néha, vagy a fogaim érzékenyek lesznek. Elhízva nem vagyok, fáradt se, egyszerűen ízlik és kész. Tudom, hogy káros. Sportolok mellette.
Hogy tudnék leszokni róla?
Ha nem sikerül, lehet bármilyen problémám tőle?
Megkérdezhetném minlyen márkájú energiaitalokat szoktál inni?
Mert a Bomba! az kifejezetten tudom hogy a fogakat teszi tönkre és tényleg ez az energiaital a Bomba! a legkárosabb a fogakra, Az Adrenalin meg elvileg az ereket tágítja ki durván.
Hát elég "rég" iszod akkor ez már ahogy mondtad is a jeleit adja hogy a szervezetednek nem tett húdejót! Az a mellkasfájás eléggé aggasztóan hallatszik :(
Én aztmondom hogy vidd le heti egy energiaitalra az már tűrhető mennyiség ,hisz leszokni már szerintem úgysem lehet ennyi idő után teljesen.
Köszönöm a válaszokat :)
Bomba, Hell, Watt, ami épp van. És inkább elszopogatok valami cukrot. Nemsokára megyek fogorvoshoz is, majd kiderül van-e valami baj. De próbálok ahogy csak lehet leszokni.
1# az energiaitalokban jellemzően nincs foszforsav, maximum citromsav.
3 doboz energiaital ~75g cukrot tartalmaz, a napi ajánlott max. 90-100g között van, magyarul még nem ettél semmit már megvolt a napi limit 80%-a, a tartós túlzott cukorfogyasztás (milyen meglepő) cukorbetegséget okoz, ami vaksághoz, agyvérzéshez, végtagvesztéshez vezethet.
A savtartalomra sem árt odafigyelni, az meg a fogakat oldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!