Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért vesznek Dolce Gusto...

Miért vesznek Dolce Gusto kávéfőzőt?

Figyelt kérdés
Nekem Dolce Gusto van és szeretem is. Számomra változatos és finom kávékat tud praktikusan készíteni, DE itt is nagyon sok helyen làtom, hogy állandóan sokallik az árat és más fajta kapszulát akarnak belenyomkodni. Ennek mi értelme van? Ha nem tudja megfizetni, akkor minek veszi meg a gépet? Azért mert Dolce Gusto? Ez már kicsit átment politikába, de nem tudom megérteni ezt az emberi tulajdonságot. Inkább véleményeket várok, mint válaszokat.
2015. okt. 12. 21:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
81%

Mert divat, reklámozzák, és a nagy átlag számára elérhető áron van. Abba már nem gondolnak bele, hogy a használat milyen költséggel jár, és egyáltalán megéri-e ilyen kávéfőzőt venni.

Szerintem ezek a gépek azoknak jók, akik keveset kávéznak, vagy egyedül élnek. Minden más esetben vagy a szimpla, hagyományos kotyogó, vagy a frissen darálós főző a jó választás, már ha minőségi, finom kávét akar inni az ember, ugyanis ez a kettő adja a legjobbat. A frissen darálós ára húzós, azt (otthoni használatra) inkább nagy családba érdemes venni, ahol többen kávéznak naponta többször.

Szerintem hülyeség presztízskérdést csinálni még ebből is. 4-5-szörösét keresem az átlagfizetésnek, eszembe se jutott kapszulás gépet venni (ittam ilyen kávét többfélét, nem ízlett), darálóst se (egyedüliként kávézom itthon, napi egyszer, néha kétszer, nem használnám ki, csak belesavanyodna a tej), tökéletesen megvagyok két db kotyogóssal: egy kétszemélyes a hétköznapokra, egy hatszemélyes vendégségek esetére.

2015. okt. 13. 09:50
 12/12 anonim ***** válasza:

A Dolce Gusto azért nem olyan drága! Akcióban 1100 Ft 16 db, vagyis kb. 70 Ft egy kávé.

Fél évig volt Nespresso gépünk, abból 110-130 Ft egy kávé, na az tényleg drága volt! Viszont jobban ízlett a Jacobs kapszula, meg a Metro-ban kapható Rioba, pedig árban nagyjából ott volt.

Most már egy full automata gépünk van, amiből még a drágább kávékkal sem kerül annyiba egy adag, mint a kapszulásokkal. Viszont tök érdekes, hogy a 3000 Ft-os Tchibo Espresso finomabb, mint a 8000 Ft-os Pellini...

2015. okt. 17. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!