Miért vesznek Dolce Gusto kávéfőzőt?
Mert divat, reklámozzák, és a nagy átlag számára elérhető áron van. Abba már nem gondolnak bele, hogy a használat milyen költséggel jár, és egyáltalán megéri-e ilyen kávéfőzőt venni.
Szerintem ezek a gépek azoknak jók, akik keveset kávéznak, vagy egyedül élnek. Minden más esetben vagy a szimpla, hagyományos kotyogó, vagy a frissen darálós főző a jó választás, már ha minőségi, finom kávét akar inni az ember, ugyanis ez a kettő adja a legjobbat. A frissen darálós ára húzós, azt (otthoni használatra) inkább nagy családba érdemes venni, ahol többen kávéznak naponta többször.
Szerintem hülyeség presztízskérdést csinálni még ebből is. 4-5-szörösét keresem az átlagfizetésnek, eszembe se jutott kapszulás gépet venni (ittam ilyen kávét többfélét, nem ízlett), darálóst se (egyedüliként kávézom itthon, napi egyszer, néha kétszer, nem használnám ki, csak belesavanyodna a tej), tökéletesen megvagyok két db kotyogóssal: egy kétszemélyes a hétköznapokra, egy hatszemélyes vendégségek esetére.
A Dolce Gusto azért nem olyan drága! Akcióban 1100 Ft 16 db, vagyis kb. 70 Ft egy kávé.
Fél évig volt Nespresso gépünk, abból 110-130 Ft egy kávé, na az tényleg drága volt! Viszont jobban ízlett a Jacobs kapszula, meg a Metro-ban kapható Rioba, pedig árban nagyjából ott volt.
Most már egy full automata gépünk van, amiből még a drágább kávékkal sem kerül annyiba egy adag, mint a kapszulásokkal. Viszont tök érdekes, hogy a 3000 Ft-os Tchibo Espresso finomabb, mint a 8000 Ft-os Pellini...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!