Csinálni akartam itthon mustot. Kicsi mennyiség,2-3 kg szőlőből - turmixgépben. De olyan sűrű, hogy nem tudom leszűrni, mit tegyek?
Olyan válaszokat ne is írjatok, hogy a szőlőt tapossák, vagy hogy a borhoz/musthoz van speciális prés.
Tudom.
De én most ilyen pici mennyiségből akartam, mivel ennyi szőlőm van.
A probléma, hogy olyan sűrű, hogy nem folyik át a szűrőn.
Gondolom, a gyümölcshús összegyűlik a szűrő alján, és nem engedi átfolyni a levet.
A nagy fém levesszűrőm tele van, és kb egy pohárnyi folyt ki alul.
Fakanállal próbáltam kavarni, de olyan minimális eredményt értem el vele, hogy az inkább semmi.
A sűrűsége miatt egy tiszta konyharuhán sem lenne értelme átengedni.
Ha valaki próbálkozott már ilyennel, szívesen venném a tanácsait.
ó, az nincs sajnos.
tervezzük, hogy veszünk, szóval jövőre már használhatom a szőlőhöz. de most még nincs.
Sokmindenre jó a húsdaráló.
Én se csinálok nagy mennyiségű mustot,5-6 kg szőlőből 4 liter jön ki kb ( és a mustból lesz a szőlőlekvár,ha marad must,érdemes kipróbálni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!