Este megfőzött teát meg lehet inni reggel?
A tea leves?
Te szentséges úr isten...
Kedves kérdező, az alábbi teszt elvégzését javasolnám:
1. Hajts széltében ketté egy lapot, így fogsz kapni 2 oszlopot
2. A bal oldali oszlop fölé írd azt, hogy "Mi az, ami megromolhat egy levesben?"
3. A jobb oldali oszlop fölé írd azt, hogy "Mi az, ami megromolhat egy teában?"
4. Mindkét oszlopot saját tudásod szerint töltsd ki, majd vesd össze a leírtakat.
Részmegoldás:
valószínű a teához az alábbiak jöttek ki: citromlé, cukor
Következtetésképp: ha egy natúr teát elkészítesz citromlé és cukor nélkül, és ezen felül még steril környezetben is tartod, akkor az (talán) sose romlana meg.
Ha teszel bele citromlevet is és/vagy cukrot, akkor is szobahőmérsékleten eláll legalább 2 napig, hűtőben lefedve, vagy palackozva meg még tovább is. Csak ha zavaros, akkor már nem szabad inni belőle.
Semmi baja nem lesz a teának.
Nekem az íze sem fura. Simán megiszom másnap is, csak előtte megmelegítem.
#13: A levesnél és a teánál is a növény jelenik meg, ami biza meg tud poshadni vagy rothadni. Igenis elromlik a natúr tea (sosem teszek bele semmit), ahogy sokan írták, frissen a legjobb, másnap tipikusan még iható, akár később is, ízlés és tea kérdése, de határozottan romlik.
Pár nap után pedig borzalmas, kidobnivaló lesz, egyes fajták pedig még sokkal hamarabb (én megiszom a 2 napja nedves teafű 2. levét is, ha arról van szó, nehogy már kárba vesszen, úgy is ér annyit, mint egy jobb filteres, de a Pu Erh-t másnap már én se vagyok képes). Ez ilyen.
A tea nagyon tág kategória.
Milyen tea? Chai latte? Fekete citrommal cukorral? Zöld mézzel? Gyümölcs tea benne hagyott gyümölcs darabokkal? Menta tea natúran? Tea oroszosan, lekvárral? Tea brit módra tejjel?
És milyen klímában? Negyven fok napon? Termoszban? Hűtőben? Szobában? A tundrán?
Nekem a tejes tea másnapra már belerohad a termoszba, azonnal ki kell mosni este.
A lefőzött herbáim jók másnap reggel, kivéve a rozmaringot, mert az borzasztó lesz.
A fekete tea nem lesz jó, ilyen irizáló réteg nő rá, megfogja a csészét, és az íze se az igazi.
viszont ha ilyen napközis teát csinálsz belőle sok cukorral, citromsavval, az atomtámadás ellen is, mint a befőtt eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!