Mi a különbség a zéro és a light Coca Cola között?
"Én egyiket sem innám. Inkább iszom cukrosat, mivel úgysem iszom gyakran, annyi nem árt. Ha meg sokat iszol, akkor ártalmas a zero és a light is."
-
A lehető leg ártalmasabb a cukros Cola, mert a cukor túlzott fogyasztása hajalmosít a diabéteszre, amivel csak komoly további diéta mellett lehet élni.
Persze, minden életveszélyes, bármit is eszünk de a leginkább veszélyes legártalmasabb dolog az élet önmaga! ..mert abba eddig még mindenki belepusztult attól függetlenül, hogy ivott-e Colát vagy sem!
-
Mellesleg én rendszeresen a Cola light-tal teszek az életem ellen,
de ismerek olyan embert aki cigarettával rövidíti jóval nagyobb hatékonysággal az életét, de van aki a füstölt húsban fellelhető benzpirén rákkeltő hatását használja ki az élete megkurtítására, de akinek meg sietős az inkább gyorsan vízbe fullad.
Sőt olyanról is hallottam, aki a tv előtt sörözve és kövérre falva igyekszik önmagának érelzáródást és szív meg agy infarktust felépíteni és ezzel minél rövidebb ideig élni. Arról nem is beszélek, akiket a buszmegállóba felrohanó autó segít a végső elkerülhetetlen állapotba, amiért mi sok drága light Cólát kell, hogy megfizessünk, mire el is érünk ezekkel a lájtos dolgokkal valami károsat, már ha egyáltalán ez számít bármit is az amúgy is rövid száztíz... száz.. esetleg 80.. netán 60.. vagy ki tudja mennyi évünk alatt.
Szóval az élet veszélyes üzem!
"A lehető leg ártalmasabb a cukros Cola, mert a cukor túlzott fogyasztása hajalmosít a diabéteszre, amivel csak komoly további diéta mellett lehet élni. "
Egyrészt tisztában kéne lenni, hogy kétféle diabetes van, és csak a kettes típusú alakul ki a sok szénhidrádtól.
Másrészt nincs itt semmi komoly diéta a cukorbetegnek, így kéne ennie mindenkinek, ez lenne a normális.
Igen, főleg a II-es típusú, ami nekem is van. Azelőtt tényleg nem törődtem azzal, hogy cukros Cólát ittam, pedig volt aki mondta nekem is, hogy nem kellene ennyi cukrosat ennem.
Egy időben nagyon durva sok édességet is fogyasztottam, amikor még Gyurcsány időszakban (2005-ben kezdődött) elvették a munkahelyemet mert eladatta Bajnai cégének a akkori nagyvezér a posta palotát.
Akkor azért, a stressz oldására kezdtem el édességgel csillapítani már kínomban a feszültséget. Colából is a cukrosat választottam, mert az ad valami többletet ami feszültséget csillapít. Adott... végül cukorbeteg lettem.
Azután egy évvel már éreztem, hogy valami nincs rendben de csak összesen három év múlva kerültem orvoshoz különböző problémák miatt. Kiderült, hogy cukros lettem, megemelkedett a vérnyomásom és különböző szövődmények kezdődtek. Azóta gyógyszert szedek és diétázom és jól alakulé a cukrom és beállt normálisra a vérnyomásom, jelentően csökkennek az akkor kezdődött szövődmények is.
Nem véletlenül írom amit írtam.
Azóta megtanultam a diétát is hogyan kell csinálni, miből mennyit ehetek és mennyi ideig nem lehet enni szénhidrát tartalmút közben, hogy le tudja bontani a szervezet az engedélyezett mennyiségű szénhidrátot. (ez másfél-kettő óra, ha szénhidrátban szegényen étkezem és az a kevés is lassan felszívódó kell legyen)
Szóval nekem ne mondd, hogy nem kell diétáznom.
Majd ha téged is utolér a baj és kénytelen leszel megtanulni, akkor mondhatod valakinek mit hogy kell, ha nem akar a sorsodra jutni, de ő sem fog hinni neked, csak miután önmagán megéli majd ugyanezt mert eléri a baj, akkor jön rá, hogy tényleg nem véletlenül mondod neki majd te is és mondják sokan.
Ne érjen utol, de én sem hittem, hogy ez tényleg igaz lesz nálam is, senki nem akarja elhinni időben, de már mást nem tehetek, szedem a tablettát (2 X1 Metfogamma 1000 mg a cukorra) és diétázom közben. Így nem kell inzulin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!