Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A douwe egberts omnia magyar...

A douwe egberts omnia magyar kávé?

Figyelt kérdés

2015. jún. 16. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Természetesen. A banán és narancsfák alatt nagyon jol terem a magyar ugaron. (Azzal senki ne jöjjön, hogy a banán az nem fa:)!
2015. jún. 16. 20:48
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Miért nincs bent a szabályzatban, hogy a kérdés feltevése előtt kötelező agyat növeszteni? :(
2015. jún. 16. 20:50
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Persze, a híres magyar kávétermő hegyoldalakról! A mangó meg a kókusz mellett nődögél a szomszédban is.
2015. jún. 16. 20:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Úristen -.- Ti tényleg ennyire hülyének néztek, vagy inkább ti vagytok ennyire agyatlanok, hogy nem értitek a kérdés lényegét? Ennyi eszem nekem is van, hogy nem itt terem a kávé. Én arra vagyok kíváncsi, hogy magyar kávéipar-e ez illetve, hogy magyarországon dolgozzák-e fel az importált kávét?? A sió se magyar gyümölcsfákról nyomatja bele a gyümölcsöket a levébe, de mégis magyar cég, és így maga a lé magyar termék még ha a gyümölcsök nem is magyarországon teremtek. Így a kávé is simán lehet magyar termék attól független mert nem itt terem a kávébab. -.-
2015. jún. 16. 21:13
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Az Omnia magyar kávékeverék az 1970-es évek elejéről. Az akkor magyar választék szerint, mert korábban I. osztályú, II. osztályú és III. osztályú kávékeverékek voltak (mind szemes) pergamen féle tasakokban. 1970-es évektől kezdték el terjeszteni a kávékat. Elég rövid felfutási idő volt, mert 1973-ban kezdődött el az olajválság. Úgy tudom, robuszta kávéból készül. Vélhetően a rövid felfutási idő után a párt politikai kapcsolatok másként alakultak, amelyek kihatással voltak a beszerzésre. A fejlődő országok már nem tudtak kávéval fizetni, de ez az én feltételezésem. E rövid felfutási idő alatt kezdtek el terjedni a hazai háztartási kávéfőzők.

Később a kávé el lett mondva minden féle káros dolognak. Ahogy a politika kívánta. Még azt is előírták, hogy reprezentációs italok közt a kávé nem szerepelhet.

A kotyogó rendszerű főzőkben készült Omnia kávé már minőségnek számított (Teljesség igénye nélkül az Omina, Amigo, Karaván, Costarica és a csúcs minőségű Kolumbia. Ez utóbbi elég rövid ideig volt kapható, de ez volt a legdrágább kávé.)

Meg kell mondani, vannak már jobb kávék is. Az Omnia körül inkább egy nosztagikus mítosz van. Presszókávénak elég savanyú.

2015. jún. 16. 21:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Végre egy értelmes lény! :)
2015. jún. 16. 21:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Sióval kapcsolatban tévedtem: részben magyar, részben import gyümölcsökből van.
2015. jún. 16. 21:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Megjelenésekor az Omnia volt a csúcs minőségű kávé Magyarországon. Ilyen értelemben magyar kávé volt (természetesen a termesztés helyéről én sem beszélek): [link]

A Douwe-Egberts egy multi, amelyik megvette azt a céget, amelyik az Omniát gyártotta (már nem emlékszem az eredeti Omnia gyártójának a nevére). Ennyi országban van Douwe-Egberts: [link] Ilyen értelemben nem (tisztán) magyar ez a kávé.

Egyébként ez egy jó kis oldal a "kávétudományról": [link]

2015. jún. 23. 12:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Mire jó a gugli...

Tavalyig Bp-en pörkölték, most már csak csomagolják nálunk.

[link]

A cikk ugyan arra utal, hogy a csomagolást is beszüntetik 2014 év végéig, de megnéztem az itthon lévő kávékat, és mindegyiken 599-cel kezdődik a vonalkód, ami a Mo-i csomagolás száma.

2015. júl. 2. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!