Coca Cola és a Pepsi Cola megkülönböztethető pusztán az ízük alapján?
Saját magam által végzett tesztelésekkel arra jutottam, hogy azok közül akik határozottan állítják, hogy ők bizony meg tudják íz alapján különböztetni a két italt, sokan valójában egyáltalán nem tudják megkülönböztetni. :-)
Ti hogyan tesztelnétek?
Sajnos kizárólag olyan emberek válaszoltak a kérdésemre akik a legnagyobb határozottsággal állítják: a két kólát gond nélkül meg tudják íz alapján különböztetni.
Mivel a saját - nem reprezentatív - vizsgálódásaim azt mutatják, hogy valójában csak erős kisebbség képes erre a mutatványra, arra következtetek, hogy az itteni válaszadók között is vannak szép számmal olyanok, akik csak képzelik magukról, hogy meg tudják a két kólát ízre különböztetni. Ám egy valódi vakteszten lazán elbuknának.
Én nagyon kevés kólát iszom, mostanság kb évente egy pohárral, de a klasszikus pepsit és coca colat még én is meg tudom különböztetni. Teljesen más íze van. Volt évekkel ezelőtt vaktesztem utcán: pepsi kostoltatott cocat és pepsit aztán pontosan éreztem melyik a pepsi. ;-)
Mivel nagyon kevés kolat iszok igy a mindenféle zero, light, max nekem nem menne de a két klasszikus az még nekem is könnyedén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!