Coca Cola és a Pepsi Cola megkülönböztethető pusztán az ízük alapján?
Saját magam által végzett tesztelésekkel arra jutottam, hogy azok közül akik határozottan állítják, hogy ők bizony meg tudják íz alapján különböztetni a két italt, sokan valójában egyáltalán nem tudják megkülönböztetni. :-)
Ti hogyan tesztelnétek?
Eddig 9 emberrel végeztem 20 próbás vaktesztet.
Eredmény:
- 2 ember meg tudja különböztetni a két kólát (19 találat és 20 találat)
- 7 ember nem tudta megkülönböztetni (7 és 14 találat között)
Ez utóbbi csoportba tartozom én is. :-)
Meg még két műmájer akik a legnagyobb mellszélességgel állították, hogy lazán meg lehet különböztetni a két italt. Aztán amikor vakon kóstolgatták, halvány lövésük sem volt melyiket öntögetik éppen a szájukba. :-D
Nem könnyű megkülönböztetni a kettőt, de nem lehetetlen..
Ha csak az alap változatot nézem (semmi light, zero, citrom stb.) akkor Coca Cola-n belül már eltér a kisüveges és a műanyag üveges változata is íze is (az előbbi szerintem finomabb), de mindkettőnek van közös jellegzetessége..
Általában azt tapasztalom, hogy a CocaCola kicsit "teltebb" izű és pár perc után érezhetően jobban is "marja" a fogaimat (ha sokat iszom 1-2 litert néha a csontjaimban is érzem), gondolom sokkal nagyobb koncentrátumú valamelyik fő összetevő..
A Pepsi Cola kevésbé kólás és valamelyest édeskésebb is, és sokkal kevésbé érzem rajta ezt a "maró hatást" még akkor is, ha kicsit a számban tartom, ezért jobban is szeretem, igaz most már egyiket sem iszom gyakran.
#13-as vagyok
Még azzal kiegészíteném az előzőt, hogy ha úgy tesztelnének, hogy rövid időn belül kellene meginnom mindkettőből és úgy megállapítani, valószínűleg nekem sem menne.. Mindenképpen el kell teljen egy bizonyos idő, míg az ízérzékelés visszaáll..
Azonban ha a pincér Pepsi helyett Coca-t hoz, vagy fordítva, akkor azonnal megérzem hogy nem azt kértem..
Megj.: A Pepsi és Cola íze egyébként országonként is néha eltér..
Meg! Én szerintem magam is megtudnám a kettőt különböztetni! Általában Coca-Colát szoktam inni, de a Pepsit is szeretem!
Nekem is a Pepsi édesebb, mint a Coca-Cola.
#17-es:
#13,14-es vagyok.. Ha megiszom több mint egy literrel, általában 4-6 órán belül érzem a csontjaimban, nem azonnal..
13, 14-es teljesen hihető. Én az energiaitallal vagyok így, ha nagyobb mennyiséget iszom (fél liternél több, egyetem alatt néha előfordult egyszer egyszer) 2-3 órán belül irdatlanul el kezdett fájni a térdem.
7-es vagyok. 5 fős családommal teszteltük nemrég 2l-es kiszerelést, a sima Colát és a Pepsit mindenki meg tudta különböztetni, elég nagy eltérés van az ízük és a szénsavasságuk között. Én a többit is megtudtam, arra emlékszem, hogy a Cola light 2 embernek ment, jellemzően amit tudtak a többiek az a Cola Zero, Pepsi Max és Light megkülönböztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!