Szeretem a 100%os gyümölcsleveket. Igaz az, hogy a gyümölcscentrifugába nagyon sok gyümölcs kell? Inkább vegyem a drágább dobozost?
A hohes C elég drága, csak akciósan tudom venni. És mindig máshol akciós.
Igaz az, hogy rengetek gyümölcs kell a centrifugába?
Azt mondták inkább vegyem meg a dobozost még ha drágább is, mert jobban kijövök belőle!
Tapasztalat van valakinek?
A centrifuga jóval drágább. Ki lehetne számolgatni, de én saccra azt mondanám, hogy körülbelül 2-szer annyira jönnél ki.
Magyarországon az a nagy probléma, hogy a 100%-os gyümölcslevek mind koncentrátumból készülnek. Tehát valóban 100%-ban gyümölcs, de az nem friss.. Londonban, például, nem nagyon lehet kapni már ilyen koncentrátumos szarokat, csak friss, 100%-ban facsart és préselt leveket. És olcsóbbak, mint otthon. :) Akármikor jövök Londonba csak ezt iszom. Otthon egészen egyszerűen nem is lehet ilyet kapni. És ráadásul még a gagyi koncentrátumos is drágább..
az ilyenről hidd el nyugodtan, hogy minden adaléktól mentes, nem tartósított, nem cukrozott és 100%-os ... részt vettem ilyen gyártásában (a cég már tönkre ment, esküszöm nem én tettem tönkre), ma már több cég is van és ez tulajdonképpen légmentes csomagolás (amikor kinyitod a csapját akkor sem megy be levegő a lé helyett, hanem a fólia-zacskó mérete csökken)
a kevésbé leves gyümölcsökhöz pedig almalét adnak hígításként, tehát pl még csak nem is vizezik
Nekünk teleshopos Smoothie Makerünk van, és jól bevált. Ha nem szereted a rostokat, leszűrheted, de egyébként tök jól lehet vele csinálni vegyes zöldség-gyümölcsleveket is.
Olyan félliteres pohárba két darab gyümölcs kell, meg némi víz.
A hétvégén láttam a NatGeón, hogy a narancslébe a narancshéját is leturmixolják, mert abban sokkal több illóolaj van, mint a húsában. Kamera előtt összenyomtak egy darab narancshéjat, és ugye spriccelt belőle mindenfelé az olaj...
Szóval oda akarok kilyukadni, hogy az otthon facsart narancslé sosem lesz olyan, mint a dobozos. És szerintem is drágább, ha magadnak csinálod otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!