A pécsi csapvíz rákkeltő?
"A pécsi csapvíz iható és biztonságos."
Ittál már pécsi csapvizet? Mert ihatónak sem nevezném, annyira vegyszerszagú (nem klór, hanem fenol vagy hasonló szag), még felforralás után is. Az meg, hoyg biztonságos - ha valami ennyire büdös, akkor elég valószínütlen.
2: Persze, hogy ittam, azért válaszoltam a kérdésre :)
Pécsi vagyok, csapvizet iszom, és tökéletesen jó. Semmivel sem jobb pl. az ásványvíz, úgyhogy én már teljesen visszaszoktam a csapvízre.
Én már két éve nem vagyok pécsi, de előtte két helyen laktam a városban, Uránvárosban és a Balokány mellett. Uránvárosban nem volt jó a csapvíz, a Balokány környékén pedig kifejezetten igen.
Úgy tudom (persze lehet rosszul), hogy a városnak az a területe, ami az Állatkert környékén lévő víztározóból kapja a vizet, jobban van fertőtlenítve, mert az állati ürülék belemosódhat az ivóvízbe, ezért annak a víznek lehet kellemetlen vegyszer szaga és íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!