Hogyan lehet hidegen teát készíteni?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a gyümölcsteákat, de csakis hidegen. Nagyon sokáig kell várni, hogy meghűljön. Hogyan lehetne forralás nélkül teát készíteni? Lehetséges ez?2014. márc. 7. 19:49
1/5 gömbicica válasza:
próbáld meg ugy, hogy a gyümölcsteát leforrázod, ha filterest iszol, mondjuk 2 filtert egy fél bögrényi forró vizzel, és egy hütött ásványvizhez hozzáadod a "süritményt"
2/5 anonim válasza:
Nem minden teát lehet hidegen elkészíteni, csak olyanokat, melyekből a hatóanyagot és íz-illatanyagokat a hideg víz is kioldja. Ilyen pl a csipkebogyóhús, egy éjszaka kell áztatni. Ha mégis valamelyiket csak forralással lehet elkészíteni, abból készíts többet és egy kannában tedd el a hűtőszekrénybe. Napokig lehet hideg gyümölcsteád.
3/5 anonim válasza:
Lehet kapni instant teát, ami hideg vízben is oldódik.
4/5 anonim válasza:
Az 1-es verziót használnám, gyakorlatilag így működik a szamovár, csak ott a sűrítményt is forró vízzel hígítják, de ugyanúgy lehet hideggel is.
Tegyél a fagyaszóba egy flakonba 3/4-is vizet, a maradék 1/4-be főzz bele annyi teát, mint ami az összeshez kéne, aztán összeöntöd a kettőt, és még ha langyos is lesz a végeredmény, annak már akkor se sok kell a lehűléshez.
5/5 anonim válasza:
hidegen úgy lehet teát készíteni, hogy előtte jó fél órával meztelenre vetkőzöl...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!