Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Nagyon drágának tartom a...

Nagyon drágának tartom a 100%os narancslevet! Nem lenne olcsóbb, ha narancsot vennék, és én facsarnám?

Figyelt kérdés

Amit szeretik az a Happy Day nevű ital. Ez mindig drága volt, de minden más 100%osnak mondható narancslé sűritmény, cukrozott f*s!

Nem lenne olcsóbb, ha vennék narancsot, és én facsarnám?M

1 doboz a boltban 450 ft!



2014. jan. 23. 13:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ajjj... Pedig ennek a Happy Daynek van a legnormálisabb íze! Azt hittem tényleg 100%ban narancsból van, azért ilyen finom!
2014. jan. 23. 14:55
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ízlés dolga. Nekem - ha már csak ilyen van - akkor pl. a gyümölcshúsos Hohes C jött be legjobban. Szerintem az hasonlít leginkább. De anyukám is a Happy Dayre esküszik. Angliában ittam Cappy-t, az mindegyiknél jobb volt, és a magyar Cappy a közelébe nem ér (gondolom, másképp higítják).

Amúgy ha már frissen akarod facsarni, az egy másik kategória. Még ha drágábban is jön ki, nagyságrendekkel egészségesebb, több benne a rost és a vitamin, mint bármilyen dobozosban. És ezt is kell nézni.

7.

2014. jan. 23. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:

Ja, és szerintem nagyon rosszul intézed a bevásárlást, vagy nagyon lehúzós boltban. Akcióban kell venni több dobozzal egyszerre, olyankor már 300-ért meg lehet venni a Happy Dayből 1 litert.

7.

2014. jan. 23. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim válasza:
vegyél gyümölcscentrifugát, én nem csak narancsot szoktam préselni, hanem teszek mellé almát, répát stb...
2014. jan. 23. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
En is facsarom,mert olyan finomat nem talaltam sehol.:) Probalkoztam bioval, uveges 100%sal,dobozos 100%sal stb,gyogynoveny boltossal stb. Az egyetlen baj,hogy figyelnem kell,hogy mindig legyen reggel narancs, legyen idom megcsinalni es ne ebredjenek fel a szomszedban koran reggel.:) De egyebkent megeri. Csak mindig annyit keszits,amennyit meg is iszol. Hutobol kiveve,allas utan mar nem az igazi.
2014. jan. 23. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:

#8: viszont kétségtelenül finomabb, legalábbis szerintem. Nincs bajom a dobozos narancslevekkel sem, de amit én magam facsarok, az biztos, hogy 100%-ban narancsból készül. Persze, hogy több a macera vele, de hát valamit valamiért. A házilag sütött kenyér is nagyságrendekkel finomabb a boltinál, csak ugye órákat kell babrálni vele, mire elkészül. Valamit valamiért.


#11: nem kétlem, hogy finom. És ha szereted, most ettől el ne menjen a kedved tőle!

2014. jan. 24. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
60%
Csak hogy tisztázzuk: a 100%-os, sűrítményből készült üdítők tényleg 100%-osak. Egyszerűen kivonják belőle a vizet, majd visszaadják bele. Persze ízre sosem lesz olyan, mint a frissen préselt meg stb, de az összetevők nem hazudnak, nincs benne sem cukor, sem egyéb adalék, csak ami a dobozon rá van írva.
2014. febr. 3. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim válasza:

[link]


A szüretet követően a narancsokat a légyárban szétválogatják, megtisztítják és lepréselik. Ezek után kivonják a léből az ízanyagokat, nehogy a feldolgozás folyamán elvesszenek. Utolsó lépésként kivonják a vizet, így születik a sűrítmény. Egy tonna narancslé előállításához, több mint tízszer annyi narancs kell, egy tonna koncentrátumhoz pedig hat tonna narancslé. Azaz körülbelül hatvan tonna narancsból lesz egy tonna narancslé koncentrátum.


A koncentrátumot konténerekkel felszerelt hajókon szállítják Európa legnagyobb kikötőibe, ahol a brazil óriásvállalatoknak saját tárolótelepeik vannak. A koncentrátum a brazíliai Santos kikötőjéből Rotterdamba (Cutrale vállalat), Antwerpenbe (Citrovita vállalat) és Gentbe (Louis Dreyfus és Citrosuco vállalatok) érkezik. Ezek a tárolótelepek közvetlen üzleti kapcsolatban állnak az európai palackozóüzemekkel és kereskedelmi láncokkal.


Lehet kapni „eredeti” leveket is, de a narancslevek többségét sűrítményből állítják elő. Azaz a feldolgozás és a szállítás egyszerűsítése miatt először kivonják a víztartalmat, majd visszahígítják. A narancslésűrítményt fagyasztják, mert így akár három évig is eltartható. Sajnos időközben elveszíti C-vitamintartalmának felét. A visszahígított narancslevek csomagolásán a termék elnevezéséhez közel és jól láthatóan ki kell írni, hogy „sűrítményből készült” vagy „részben sűrítményből készült”.


Amúgy lehet, hogy nem lesz olyan mint a frissen préselt, de azért nem kőolajból állítják elő, és tényleg 100%os

2015. aug. 4. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim válasza:

Teszt:

[link]


"Teszt: azt hittük, a facsart narancslé jó". Ők arra jutottak, hogy nem...

2015. aug. 4. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim válasza:

Vastag héjú evésre szánt narancsnak 60%-a lesz lé, vékony héjú lénarancsnak 70%-a.

300 Ft/kg osztva 0,6 l/kg = 500 Ft/l önköltségi ár, házilag készítve, egyéb költséget nem számítva (bevásárlás, facsarás, stb.)

Ugyanígy 400 Ft/kg / 0,7 l/kg = 571 Ft/l.

A méréseket digitális konyhamérleggel végeztem.

HohesC és HappyDay szerintem felejtős, ugyanígy minden más is ami koncentrátumból van.

2017. márc. 19. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!