Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Nagyon drágának tartom a...

Nagyon drágának tartom a 100%os narancslevet! Nem lenne olcsóbb, ha narancsot vennék, és én facsarnám?

Figyelt kérdés

Amit szeretik az a Happy Day nevű ital. Ez mindig drága volt, de minden más 100%osnak mondható narancslé sűritmény, cukrozott f*s!

Nem lenne olcsóbb, ha vennék narancsot, és én facsarnám?M

1 doboz a boltban 450 ft!

2014. jan. 23. 13:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Happy Day sem teljesen 100%-os... csak legfeljebb jobb minőségű kutyulmány.

Hogy jobban megéri-e? Próbáld ki, hogy mennyiből jön ki 1 liter narancslé, és számold ki, megéri-e! Egy biztos, az ízét meg sem közelítik a dobozos narancslevek.

2014. jan. 23. 13:06
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta így csinálom: csak figyelj oda ,hogy lé narancsot vegyél. egy narancsbol kbkicsivel több mint 1dl lé jön ki. Amikor vödrös akció van akkor szoktam 3-4 vödörrel venni . sokáig eláll .
2014. jan. 23. 13:07
 3/20 Wadmalac ***** válasza:
100%
Mármint a narancs áll el sokáig. A kifacsart narancslé már nem. Nem a megromlással van a baj, konyhalevegőn pár óra alatt keserű mellékízt kap. Szóval csak frissen nyomva jó.
2014. jan. 23. 13:09
 4/20 A kérdező kommentje:

Nem 100%os narancsléből van? A dobozon ez áll: 100% narancslé, narancslésűrítményből. Vukor nincs hozzáadva"

Ez azt jelenti, hogy kifacsarják a narancsot, és már töltik a dobozba nem? Vagy rosszul értelmezem?

2014. jan. 23. 13:09
 5/20 edit1979 válasza:
81%
Nem, ez azt jelenti csak, hogy 100% narancssűrítményt még felvizeznek. Ezt iszod Te 100%-osként.
2014. jan. 23. 13:28
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy #5 mondja. Olvasd vissza, amit írtál: narancssűrítményből. Itt van a kutya elásva. Ugyanúgy narancssűrítményből készül, mint a többi. Csak nincs mellette (annyi) egyéb adalékanyag, mesterséges aroma, miegymás, mint a többiben.
2014. jan. 23. 13:53
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul értelmezed. Az előbb idézted, hogy "sürítményből".

Ledarálják a narancsot (értsd: az egészet), kivonják belőle a vizet (vagy annak egy részét), szállítják, és a "narancslégyárban" visszahigítják vízzel és csomagolják.

Hozzáadott cukor valóban nincs benne, de egyetlen más 100%-osban sincs, ezt tutira veheted. A Hohes'C-ben sincs, és a saját márkásokban sincs (Tesco gazdaságos).

Azokban van hozzáadott cukor, ami 12, 25, 50%-os.

Ha valóban frissen facsartat akarsz, akkor olyat vegyél, amire ez van írva, hogy "frissen préselt". Legolcsóbban az Aldiban és a Lidl-ben lehet megvenni, nekem a Lidl-ös nem ízlik, az Aldiban a hűtőpultban lehet kapni, és van ráírva, hogy "direct gepresst". 1 liter 550 Ft. A vérnarancs 650 Ft. Ha egyszer rászánod ezt az összeget, akkor látni fogod a különséget és többé nem lesznek illúzióid a Happy Day-jel kapcsolatban.

Emellett viszonylag elérhető áron lehet kapni a Sió termékeit, 3 literes dobozban, 1200-1600 Ft-os áron, meggy, körte és alma ízben. (A körte és meggy is tartalmaz almát.)

És hogy a kérdésedre is válaszoljak, egy kg narancsból max. 4-5 dl narancslé lesz. Egy kg narancsot legolcsóbban 200 Ft-ért láttam idén.

Aki a vödrös akciót írta... hát... mérje le, mennyit rakott a vödörbe, számolja ki a kilóárat, aztán vegyen annyit, amennyire tényleg szüksége van - a nem akciósból.

Semmivel sem jár rosszabbul...

2014. jan. 23. 13:59
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

A vödrös akció jó ha van pofád magas tornyot építeni rá, és mosolyogni a pénztárnál ha leborul.

Én szoktam facsarni narancsot, de nem éri meg jobban. Sok meló, és drágább. Azt hiszem 2 kilóból szokott olyan 8-10 deci lenni, ha minden jól megy. De egyébként nekem kicsit sűrű ez a rostos narancslé, szóval kicsit hígítom vízzel, és akkor van belőle mondjuk másfél liter. Úgy már megéri, ha van időd meg kedved babrálni vele.

2014. jan. 23. 14:27
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Én facsarok reggelente, 4-5 dl-t. Ma 4 db "lé"narancsból lett 4 dl narancslevem.

1 literhez kb 2-2,5 kg narancs kell. Ez 400-500 ft.

2014. jan. 23. 14:39
 10/20 Wadmalac ***** válasza:

Én spec lehéjazás után a gerezdeket turmixgéppel szoktam kivégezni, aztán ezt a rostgazdag levet tolom be.

Így azért közel 1/3-dal több levet kapok.

Vagy ezt még megdobom pár szem édesítővel, citromlével és enyhén higítom.

Még úgy is sokkal közelebb vagyok a 100%-os narancsléhez, mint bármilyen dobozos. :)

2014. jan. 23. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!