Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogy kell teát főzni?

Hogy kell teát főzni?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nagyon alap, mégse tudom.... :D teafőzőben vagy lábosban szeretném. Leírná valaki lépésről lépésre? Köszönöm.
2014. jan. 11. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem kell főzni.

Felforralod a vizet, ha felforrt, elzárod a gázt. Teafiltert (vagy szálas teát teatojásban) beleteszed, hagyod ázni annyi ideig, amennyit írtak a csomagoláson, és kész.

2014. jan. 11. 15:28
 2/6 anonim ***** válasza:
fogsz egy filtert beleteszed egy bögrébe rá öntöd a forró(de nem forrásban lévő) vizet és kész.ízesíted cukorral vagy mézzel citrommal. stb
2014. jan. 11. 15:28
 3/6 anonim válasza:
53%

Hát ez egy bonyolult folyamat, szóval ha még nem tudsz integrálni, akkor nem biztos, hogy megérted.

Amúgy fel kell forralni a vizet, amibe ki ásztatod majd a tea filtert.

Vagy kevés vízbe csinálsz egy zaccot, amit leszűrsz, majd valamilyen arányban felhigítod.

2014. jan. 11. 15:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak ennyi? :) hát köszönöm szépen :) azt hittem bonyolultabb :D
2014. jan. 11. 16:36
 5/6 anonim válasza:
ha csak pár percig áztatod, akkor kiázik belőle a koffein, és élénkítő teát kapsz, ha tovább benne hagyod, akkor a csersav is kiázik, ami közömbösíti a koffeint, és a tea nyugtató hatású lesz. :)
2014. jan. 12. 11:33
 6/6 Ghost01 válasza:

Ha igazi teát szeretnél csinálni:

[link]

2014. jan. 13. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!