Üdítő cukor és aszpartám nélkül?
Orvosilag szigorú szénhidrát szegény dián vagyok, ehhez keresek általános, boltban (pl Tesco) egyszerűen és lehetőség szerint nem túl drágán beszerezhető üdítőt, amiben nincs cukor és aszpartám. Vizet szoktam inni, de néha kedvet kap az ember. Gyümölcslében rengeteg a szénhidrát. A xixo valamelyik üdítöje jó, de nem mindig van.
Van javaslat?
köszönöm a válaszokat.
A stevia valóban jó. A xilit meg fruktóz viszont nekem nem, mert a szénhidráttartalma gyakorlatilag megegyezik a cukorral. És a 30%-kal kevesebb cukor is elég sok még, ha szénhidráttartalmat nézel.
Egy 3 decis pohárban 15g szénhidrát van. Persze jó a 33g-os coca-colához képest. Egyébként egy 100%-os baracklé is 10-11g körül tartalmaz decinként, tehát cukros kóla-szintű.
Az aszpartámról pedig nagyon ellentétes vélemények vannak, gyógyszerész ismerősöm nem hajlandó semmit fogyasztani, amiben van. Sok országban sokáig rákkeltőként tartották számon. Az új vizsgálatok szerint már jobb a helyzet, de azért nem feltétlenül fogyasztanék ilyet, ha nem muszáj.
Egyébként hígított gyümölcsé, tea, citromos víz nálam is működik, de amikor csak úgy beugrasz a boltba valamiért és megszomjazol, akkor nehezebb megoldani.
4. vagyok.
Szerintem üdítőben a nestea-nél jobbat nem fogsz találni, max. némelyik ízesített ásványvíz jöhet szóba.
Ha nem kapsz hidegrázást norbitól, én most pont a körtés C-vitaminos üdítőjét kortyolgatom, szukralózzal és stevia-val édesített, CH: 1,3g/dl.
Ja és nem mellesleg tök finom, 8 deci 220,- Ft.
8 decis szörp 220 Ft? Az jó. Milyen hígítási aránnyal dolgozik? Mondjuk én nem vagyok édesszájú, nekem kevesebb, mint a fele elég szokott lenni az ajánlott aránynak.
Hol lehet kapni ennyiért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!