Itthon milyet vizet lehet használni teakészítéshez, ha nincs víztisztító? Valami minőségi kéne 50mg alatti ásványianyag tartalommal, vagy máshonnan kell szerezni. Bármi tipp?
Rendes kínai/japán stb?
Mert elvileg azokhoz nem jó a csapvíz, sokkal másabb ízük van...
Én nem próbáltam még tehát nem tudok véleményt mondani, de mindenhol azt mondják, hogy ne csapviz legyen.
2., 4. vagyok.
A forrás víz biztos nem jó, ha a csapvíz nem jó, mert a forrás víz kb a legkeményebb.
Egyébként valószínűleg azért nem ajánlanak más alternatívát, mert nincs.
Magyarországon kemény a víz. Csodák pedig nincsenek.
Tehát azt a keménységet valahogy el kell tüntetni. Ez pedig nem egyszerű feladat, illetve ha hosszútávon kell ilyen víz, akkor egyértelműen víztisztító berendezés beszerzése a legjobb megoldás.
(Akvarisztikában mondhatni otthon vagyok, nagyjából ismerem a víz paramétereket, meg abban is van tapasztalatom, hogy ha sok lágyvíz kell, hogyan lehet gyártani.)
Vagy desztillált vizet használsz, vagy ioncseréltet, vagy szerzel valahonnan kevert ágyas ioncserélő műgyantát, és magadnak lágyítasz, (ami 100-szor nagyobb túra, mint maga a tea elkészítése) vagy marad az RO szűrő. (víztisztító)
De egyébként túl sok jelentősége nincs, hogy keményvíz, vagy lágyvíz. Sajnos más területre is jellemző, hogy csőlátású emberek túlzott jelentőséggel ruháznak fel valamit.
Ettől eltekintve alapja van ennek a dolognak, kemény vízben valóban nehezebben oldódnak a hatóanyagok. (minimálisan)
Éppen ezért szokták javasolni, hogy a teavizet mindig fel kell főzni, aztán a tea fajtájához illő hőfokra kell visszahűteni.
A forralás pedig az említett változó keménység karbonátjainak a kicsapódásához kell, amivel megfelelő mértékben lággyá lehet tenni a vizet.
Ez az elkészítés sok teára rá is van írva, csak nincs így levezetve, hogy ez miért kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!