Mitől bőrösödik a tea?
Figyelt kérdés
Télen szoktam csak teázni és imádom a Pickwick citromos zöld teáját. Viszont főzés után azonnal "bőrös" lesz. Mivel egész nap kortyolgatom, estére eléggé undi kinézete van... Viszont ízesítés nélkül szoktam inni. Azt vettem észre hogyha cukrot teszek bele, akkor semmi baja nem lesz. Na de nem szeretem a cukros teát. Nincs valami más megoldás hogy ne bőrösödjön?2014. jan. 1. 18:16
11/11 anonim válasza:
A bőrösödést kétféle dolog is okozza.
1. A tealevél kis mennyiségben tartalmaz olajokat (ez fajtánként és életkortól függően változó), ezt szokták még fokozni bergamott-olaj ízesítéssel.
2. A levél csersav tartalma a tealevélből az ún. szaponinokat kicsapja. Ez ugyan ronda, de egészséges
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!