Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mitől bőrösödik a tea?

Mitől bőrösödik a tea?

Figyelt kérdés
Télen szoktam csak teázni és imádom a Pickwick citromos zöld teáját. Viszont főzés után azonnal "bőrös" lesz. Mivel egész nap kortyolgatom, estére eléggé undi kinézete van... Viszont ízesítés nélkül szoktam inni. Azt vettem észre hogyha cukrot teszek bele, akkor semmi baja nem lesz. Na de nem szeretem a cukros teát. Nincs valami más megoldás hogy ne bőrösödjön?
2014. jan. 1. 18:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%
Csinálj mindig frisset, és idd azt. Minek porositod egész nap?
2014. jan. 1. 18:19
 2/11 anonim ***** válasza:
46%

#1 Nem azért bőrösödik, mert "porosítja egész nap". Írta, hogy főzés után azonnal olyan lesz.

Kérdező, ez engem is szokott zavarni. Nem tudom mi az a tetején. Talán a csersav. az is olyan izé, hogy megfogja a bögrét körben.

Én pici darab papírtörlővel szoktam felitatni. Éppen csak érintsd hozzá a tea felszínéhez.

2014. jan. 1. 18:23
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Azért mert nem teszel bele citromot. (Nekem ha csak cukor van benne, akkor is "bőrösödik".)
2014. jan. 1. 18:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Porosítom? Teafőzőben van..
2014. jan. 1. 18:38
 5/11 anonim ***** válasza:
37%
Vegyél olyan teáskannát aminek szűrő van a "csőrén".Cukrot beletenni barbárság.Én teakosárban főzöm.Csinálok egy gyors forrázottat aztán egy lassú áztatottat.Ugyanabból a fűböl.De még így szűrve is néha marad a pohár oldalán "bőr".Erős tea ez ilyen.
2014. jan. 1. 18:45
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
Mindig ezt a teát iszom itthon, szinte minden nap főzök, de még soha egyetlen egyszer sem tapasztaltam ezt. El sem tudom képzelni, miről beszéltek. Bár én mindig cukorral, citrom nélkül iszom, de nem mindig ízesítem egyből, és úgy se történik vele semmi a bögrében, a bögrét se fogja meg. Szerintem ez hülyeség, hogy "teát cukrozni barbárság". Akkor ne igyak teát soha, mert cukor nélkül nem menne le a torkomon?
2014. jan. 1. 19:00
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Az teaolaj, a tea legértékesebb része!
2014. jan. 1. 19:25
 8/11 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a baj a hőmérséklettel van. Tudott, hogy a zöld teát nem szabad forrásban lévő vízzel leönteni, hanem forrás után néhány percig hagyni kell csillapodni és csak ezután önteni a teafűre. Ekkor sem kell sokáig állni hagyni, csak néhány percig és nekem így nem bőrösödik.
2014. jan. 1. 21:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a hőfokot nem én állítom be. Egyébként más teánál nincs ilyen. Délután főztem egy szilvás fahéjasat, ugyancsak "csupaszon" ittam, és még most, este is makulátlan.
2014. jan. 1. 21:15
 10/11 anonim ***** válasza:
A más tea valószínű nem zöld tea.Én nem tudom de némely fajta tisztább némelyik meg mintha egy pohár fáradt olajjal kevertem volna.Hozzáteszem az a drágábbik.Lassan húsz éve iszom zöld teát és nem mindennap az igaz.Beszereztem hozzá minden dolgot porcelán kanna miegyebek.Mégis van rajta bőr.Pedig olvastam róla eleget.Többek közt azt is hogy:Jótékony hatását csak akkor tudja kifejteni, ha cukor és egyéb édesítőszer nélkül fogyasztjuk, ugyanis cukorral együtt savasítja a szervezetet!Ha hülyeség ha nem.
2014. jan. 2. 11:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!