Akik már kóstolták: mihez hasonlítanátok a Kofola
ízét?
Figyelt kérdés
Mint felvidéki magyar, születésemtől kezdve kofolát iszok kofolával. Itt egyszerűen nem lehet nem szeretni, ebbe születtünk bele, ezen nőttünk fel. Kisgyerekként ha mentem valahová a szüleimmel, tudtam: nekik sör, nekem kofola jár. Mai napig ha kocsmában nem alkoholos italt fogyasztunk, akkor csak a kofola jöhet szóba. Viszont érdekesnek találom, hogy sok magyarországi magyar egyszerűen nem bírja lenyelni! Számomra ez elképzelhetetlen! :D Mi az, ami nem ízlik benne nektek? Túl édes? Vagy keserű? Vagy mihez hasonlítanátok az ízét?
Én Prágában kóstoltam nem rég, finom volt. Olyan, mintha olvasztott, mégis hideg, pezsgős medvecukrot innék. Kólára hajaz, de nem ragad tőle össze a fogam, nem sűrűsödik be a nyálam tőle. Szóval semmi problémám vele, itthon is vennék, ha lenne.
2013. dec. 18. 21:10
2/12 anonim válasza:
Jó kérdés.... De válaszolni nem tudok rá. Én mellesleg imádom, de sajnos nem találok Magyarországon, így mindig egy nagyobb utazást kell tennem, hogy szerezzek.
Bocs az offért.
2013. dec. 18. 21:12
3/12 anonim válasza:
Nehéz hasonlítani valamihez, de egyfajta fura, enyhén gyümölcsös kólára emlékeztet :) A kólát nem iszom meg, de a Kofola annyira poénos, az kell, amikor olyan helyen járok, ahol lehet kapni :D Túl sokszor azért nem innám, éppúgy, ahogy a kólát sem. Cukrozott izé, mint a többi. De azért nekem még szórakoztató, s a neve is :D
2013. dec. 18. 21:47
4/12 anonim válasza:
én magyarországi magyar vagyok, aki csehországban él pár éve. Eleinte, még turistaként idegenkedtem tőle, mostanra az egyik kedvenc üdítőm lett, főleg csapolva. A meggyes változata meg még jobb, mint az eredeti! :)
Nem tudom, mi nem ízlett benne, most azt szeretem benne, hogy nem olyan iszonyat édes, mint mondjuk a kóla, savanykás, érdekes íze van. :) még nem tudtam megunni :)
2013. dec. 18. 23:18
5/12 anonim válasza:
Én itt élek Magyarországon. Az egyik barátnőm egyszer hozott magával az iskolába, de nem bírt inni belőle. Én is megkóstolására, de ki is köptem. Borzalmas volt :) az életben olyan rosszat még nem ittam :D 12/L
2013. dec. 19. 07:17
6/12 anonim válasza:
Voltam Szlovákiában, ott kóstoltam nem egyszer, de nem túl finom. Szerintem a kóla finomabb. Olyan ánizsos íze van vagy nem is tudom... Níem a legjobb, de ha nincs más megiszom :s
2013. dec. 19. 21:48
7/12 anonim válasza:
Szeretem az ízét, nagyon finom. Aki járt már valamelyik exjugoszláv országban az tudja, hogy a Cocta üdítőitaltól kissé savanykás és kevésbé kanalas ízű :)
Mivel a szomszéd utca majdnem Szlovákia, így nem okoz gondot, hogy vásároljak :)
2013. dec. 20. 18:05
8/12 anonim válasza:
Szénsavas, alkoholmentes jäger.
2014. jan. 17. 14:15
9/12 anonim válasza:
szerintem a szaga rettenetes de attól még finom :D
2017. jún. 22. 21:38
10/12 anonim válasza:
Én magyarországi vagyok és imádom, viszont a környezetemben akik kóstolták, szinte senki nem szereti, én sem értem, miért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!