Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Nagyon sok kakaót iszom,...

Nagyon sok kakaót iszom, egészséges vagy egészségtelen?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy többnyire egészséges, de nagy mértékben is?

14/f

2013. jún. 14. 18:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
A hozzáadott vitamin mennyisége meg annyit sem ér mint a halottnak a csók. Igyatok inkább zöldség és gyümölcsleveket:) persze ne boltit.
2013. jún. 15. 16:19
 12/20 Doroff ***** válasza:
Naponta 3 dl kakaó? Igyad nyugodtan... :-)
2013. jún. 15. 23:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Majd 30 évesen írd ki, hogy hány ép fogad van és hogy hogy áll a súlyod a maihoz képest.
2013. jún. 18. 13:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Majd inkább megbízok valakit, hogy a sírom GPS-koordinátáit diktálja le. Gondolom úgyis beledöglök 30 éves koromra a sok kakaóba... Nevetségesek vagytok. :D
2013. jún. 18. 13:43
 15/20 anonim ***** válasza:
XD utolsó pacsim :)
2013. jún. 18. 13:47
 16/20 anonim ***** válasza:

Gondolom még egyikőtök sincs közelebb a 30-hoz, mint a 20-hoz. Nekem a bátyám lőtyölt állandóan Nesquiket - gyerekkorától kezdve.

Néhány szó a Nesquik beltartalmáról: [link]

Bátyámnak úgy 23-25 éves kora környékén kezdődtek a fogproblémái. Hízni csak azért nem hízott, mert rendszeresen eljárt/eljár futni. 32 éves, 5 foga kiesett, a bölcsességfogai még az előtt elrohadtak, hogy teljesen kibújtak volna (szóval ez +4 fogveszteség), és nem igen tudja, hogy melyik fogában nincs legalább egy tömés. Pedig mindig is rendszeresen mosta a fogait, és évek óta villanyfogkefét használ. Ő is minden reggelét kakaóval indította, nyáron rendszeresen ivott napközben is 1-1 hideg kakaót, télen pedig meleget. Az ő bögréje 2,5 dl-es volt.

Én üres főzött kávét ittam, nekem mostanra a vérnyomásom ment fel az egekbe, leszokófélben vagyok. Szóval attól, hogy valakinek tizenévesen nincs problémája, később komolyan ráfázhat. De persze hiába koptatja a száját bárki, saját kárán tanul az ember.

Ha annyira szereted, igyál holland kakaót, cukor nélkül és meg van oldva a probléma. Szerintem finomabb is, mint a cukrozott kakaók.

2013. jún. 18. 14:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Drága Utolsó!

Hol a bizonyíték, hogy a bátyádnak a kakaótól romlott el a foga és nem genetikailag van így kódolva?

Én pl. nem igazán iszom kakaót, de pocsékak a fogaim, pedig mosom is rendesen. (No meg szültem 3 gyereket, bár manapság már az is biztos, hogy ez sem feltétlenül számít)

2013. jún. 18. 14:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Nincs rá bizonyítékom, csak annyi, hogy pl. a 63 éves édesapámnak összesen 3 foga hiányzik, az 50 éves anyukának 1 db, nekem pedig minden fogam megvan (28 vagyok) és 2 db tömött foggal büszkélkedhetek. Szóval eléggé ki voltunk akadva, mikor a bátyám tízezreket hagyott a fogorvosnál. Egyébként világ életében édes szájú volt, s bár kólát és hasonlót nem ivott, nagy süteményfogyasztó és szereti a gyümölcsleveket is. Meg persze a teát is cukorral issza. A limonádéról már ne is beszéljünk. Én elég komoly összefüggést látok a két dolog közt.
2013. jún. 18. 14:14
 19/20 anonim ***** válasza:
Édesanyám fiatal korában azt sem tudta mi az a Nesquick, 18 éves korára mégis az összes bölcsesség fogát ki kellett húzni, mert lyukasan kezdtek el kinőni. Ennyit a kakaódról. :D Bátyám közel jár a 40-hez, mióta lehetett kapni a Nesquicket rendszeresen itta (tudom, mert mikor kisebb voltam, együtt ittuk). 40 évesen sok kakaó, kóla, csoki és chips után megvan az összes foga bölcsességfogakkal együtt, hófehérek, és egy darab tömése nincs. Sajnálom, megbukott az elméleted.
2013. jún. 18. 16:06
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Bátyád szerintem a ritka kivétel és még a fogorvosok is a csodájára járnának, ha tudnák, hogy hol lakik...
2013. jún. 19. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!