Nagyon sok kakaót iszom, egészséges vagy egészségtelen?
Sok helyen olvastam, hogy többnyire egészséges, de nagy mértékben is?
14/f
Gondolom még egyikőtök sincs közelebb a 30-hoz, mint a 20-hoz. Nekem a bátyám lőtyölt állandóan Nesquiket - gyerekkorától kezdve.
Néhány szó a Nesquik beltartalmáról: [link]
Bátyámnak úgy 23-25 éves kora környékén kezdődtek a fogproblémái. Hízni csak azért nem hízott, mert rendszeresen eljárt/eljár futni. 32 éves, 5 foga kiesett, a bölcsességfogai még az előtt elrohadtak, hogy teljesen kibújtak volna (szóval ez +4 fogveszteség), és nem igen tudja, hogy melyik fogában nincs legalább egy tömés. Pedig mindig is rendszeresen mosta a fogait, és évek óta villanyfogkefét használ. Ő is minden reggelét kakaóval indította, nyáron rendszeresen ivott napközben is 1-1 hideg kakaót, télen pedig meleget. Az ő bögréje 2,5 dl-es volt.
Én üres főzött kávét ittam, nekem mostanra a vérnyomásom ment fel az egekbe, leszokófélben vagyok. Szóval attól, hogy valakinek tizenévesen nincs problémája, később komolyan ráfázhat. De persze hiába koptatja a száját bárki, saját kárán tanul az ember.
Ha annyira szereted, igyál holland kakaót, cukor nélkül és meg van oldva a probléma. Szerintem finomabb is, mint a cukrozott kakaók.
Drága Utolsó!
Hol a bizonyíték, hogy a bátyádnak a kakaótól romlott el a foga és nem genetikailag van így kódolva?
Én pl. nem igazán iszom kakaót, de pocsékak a fogaim, pedig mosom is rendesen. (No meg szültem 3 gyereket, bár manapság már az is biztos, hogy ez sem feltétlenül számít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!