Ha a tej nem folyadék, akkor mi?
Figyelt kérdés
A biologia tanárom mondta, hogy a tej nem számít folyadéknak. Viszont ha nem folyadék akkor igazából mi is pontosan?2013. jún. 3. 19:13
1/8 anonim válasza:
A macskáknál szokták mondani ezt, hogy inkább vizet adjunk nekik folyadék gyanánt, mint tejet (az ugyanis inkább "étel").
Ettől függetlenül a mai tej jórészt vízből áll, úgyhogy igenis folyadéknak számít.
Biológiailag meg biztos más az értelmezése.
Ettől még igyál tejet nyugodtan...
2/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ!
nem bírtam volna ki, hogy ne igyak tejet, mert nagyon szeretem.
2013. jún. 3. 19:22
3/8 anonim válasza:
Tőgyváladék. Amúgy meg attól még folyadék az állaga, hogy a tanárnő szerint nem az. Miért, talán szilárd? Attól még étel és ital is egyben, mint a krémleves.
4/8 anonim válasza:
Biológia szakon tanulok, de még sosem hallottam ilyet, hogy a tej ne lenne folyadék bármilyen szempontból... Milyen szövegkörnyezetben mondta ezt a tanárod?
5/8 anonim válasza:
Folyékony halmazállapotú, tehát folyadék szerintem. Maximum arra gondolhatott, hogy nem úgy, mint pl. a víz vagy az ivásra való más folyadékok.
7/8 doboszoli válasza:
Még előttem van a tankönyv: "a tej nem a vér szüredéke, hanem a tőgyben lévő epitélsejtek önálló terméke". (Köszönet érte néhai Kósa Tanár Úrnak, aki ezt belénk verte)
Miután a jelentős(90% feletti)része víz,halmazállapota folyékony, szerintem tudományos megközelítésben is folyadék.
8/8 Makoscsiga válasza:
Van egy százasom, hogy a tanárnő nem azt mondta, hogy nem _folyadék_, hanem azt, hogy nem _oldat_. Hanem emulzió. És milyen igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!