A kókuszdiónak milyen íze van? Keserű, édes? Hogy nyissam ki úgy, hogy a benne lévő folyadékot megihassam?
Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!2013. jún. 1. 11:37
1/6 anonim válasza:
Hogy nyisd ki: ha mengézed, az egyik végén van 3 sötét folt. -_- ilyen formában. Az alsót fúrd ki! Öntsd ki a kókuszvizet, ez egy édes, egészséges folyadék, nyugodtan idd meg.
Ezután nincs más dolgod, mint egyszerűen földhözvágni a kókuszdiót, ha lehet, a kifúrt lyukkal lefelé, és kettéhasad. Ez a kókuszdió leggyengébb pontja.
Magának a kókusznak kesernyés, kókuszíze van, pont mint a reszeléknek. Én szeretem.
2/6 anonim válasza:
Látsz rajta három sötét "szemet", ebből legalább kettőt szúrj ki egy szöggel (az egyiken kijön a leve, a másikon bemegy a levegő, így könnyebb kiönteni). A levet ereszd ki egy pohárba, ez szerintem egy kicsit émelyítően édeskés, de iható :) Aztán, ahogy az előző válaszoló is írta, vágd földhöz betonon a kókuszt, utána késsel-kanállal feszegesd ki a gyümölcshúst a héjból, és mosd meg, mert valószínűleg már csupa kosz és szösz. Én nem érzem kesernyésnek, inkább édes, tömény, enyhén lédús. A belső, vékony héja is ehető, nem muszáj lefaragni a húsról (olyan, mint a manduláé).
3/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat, igazából nekem csak a benne lévő folyadék kell, meg szeretném inni mert még sosem ittam Amúgy gondoltam rá, hogy valamelyik lyukat kell kiütni.
2013. jún. 1. 21:22
4/6 anonim válasza:
Kifúrod az egyik lyukat! Azután a lyukon át a benne lévő folyadékot egy pohárba öntöd és megiszod! :)
5/6 anonim válasza:
Ma vettünk egy kókuszdiót. Amint kifolyt belőle a lé, szinte egyből hányingerünk lett, szinte hányás íze és szaga van az egésznek. Gondolom a jó kókuszdió nem ilyen, vagy igen?
6/6 anonim válasza:
Én is így jártam, ahogy az előző. A leve iszonyú sós, a húsa meg mosópor vagy szappan szagú/ízű. Takarítással 3/ óra és megy a wc-be... Többet nem veszek. (Sparból való egyébként)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!