és nem kell bele cukor meg semmi plusz adalékanyag
mivel teát akarsz inni , nem cukros vizet , meg citromlevet ugye ?
Attól függ milyen állagú és fajtájú teát akarsz főzni.
Nos, a jó tea készítéséhez sok minden kell, nem olyan egyszerű:)
Először is, filteres vagy szálas? Maradjunk a szálasnál, mert a filteres főzése annyi, hogy forralt víz, egy bögre meg a filter.
Azon kívül fehér, zöld, vörös v. fekete tea?
Mindegyiknek más hőfokra van szüksége.
fehér:70
zöld:80
vörös:100
fekete:100
Ha jól emlékszem) Azon kívül miután jó a hőfok, már sose érintkezzen a teavíz fémmel. A legjobb, ha nem is fémben forralod a vizet és nem műanyagban. Leöntés után a megfelelő idő lejárta után át kell szűrni erre feltalált gézszerű szőttes anyaggal. Ha erősebb teát akarsz, akkor se hagyd tovább a vizet a teafüvön, olyankor csak a hatóanyagaiból és aromájából veszítesz, helyette több teafűvel kell dolgozni, ugyanannyi idővel. A jó teafű akár 3x is újraönthető.
A víz minőségéről annyit, hogy lehetőleg olyan víznek kell lenni, ami mentes az ásványi anyagoktól. Én csapvízből csinálom, mint nincs tisztítóm, de tényleg lágyabb a tea tisztított vízből! Jó teázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!