Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért érzem úgy az alkoholment...

Miért érzem úgy az alkoholmentes sörtől,hogy becsiccsentetem volna?

Figyelt kérdés
Heti 3-4x iszok rendes sört,de most valamiért azt nem akartam ezért alkoholmentes sört bontottam meg és teljessen ugyan azt a kis becsiccsentett érzést érzem mint egy sima sörnél. Mitől lehet ez?

okt. 5. 16:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyfajta "placebo-hatás". Tudat alatt a sörhöz társítottad ezt az érzést, és az alkoholmentesnél is ezt hozza fel.
okt. 6. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pszichés hatás talán?

Az agyad kapcsolja az ízhez a kellemes érzetet, hangulatot?

okt. 6. 12:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Néhány mentes, pl a Soproni nullása annyira komlós, hogy beadja fél gramm komló elrágcsálásának élményét egy kis pilledés formájában. Nemigen lesz több a hatása, nyugisabb vagy, gyakorlatilag nyakalhatnád is, nem erősödne számottevően. Nagyszerű kis dudva ez.
okt. 6. 13:04
 4/6 anonim ***** válasza:
65%
pszichésen kapcsol így az agyad
okt. 7. 12:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
az alkoholmentesek sem mind 0,0%, van amelyik 0,3% meg ilyesemi, lehet neked az is elég, de a 3as kommentjét is osztom, ami erősen komlós, az kellemesen punnyaszt.
okt. 12. 00:50
 6/6 Phoney ***** válasza:
75%

Minden pszichoaktív szernél megfigyelhető a "tűflash", amikor a fogyasztás élménye (tehát a tudat, hogy elfogyasztottad) magával hozza a már megszokott anyag hatását még azelőtt, hogy az hatni kezdene. (A nevét onnan kapta, amikor a heroinfogyasztók már a tű beszúrásakor érzik a hatást.)

A kávéfogyasztók is azonnal frissebbek szoktak lenni az első kortytól, és az alkoholfogyasztó is érzi már akkor, amikor még kizárt, hogy máris elérte volna az agyat bármilyen érdemi mennyiségben. (Ez valszeg evolúciós jelenség a szájon át fogyasztott szerek túladagolása ellen, mivel egyes állatok is szoktak erjedt gyümölcsöt enni a földről, vagy akár pszichoaktív növényeket legelni, és hát amit megeszel-megiszol, az gyakran csak 30-60 percen túl szívódik fel.)

Lehet kapni komlót gyógyteaként is, kipróbálhatod, hogy csinál-e valamit (nekem nem), de a nagyüzemi sörök komlótartalma szerintem eleve nem áll közel ahhoz, hogy amiatt érezz valamit.

okt. 12. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!