Miért érzem úgy az alkoholmentes sörtől,hogy becsiccsentetem volna?
Pszichés hatás talán?
Az agyad kapcsolja az ízhez a kellemes érzetet, hangulatot?
Minden pszichoaktív szernél megfigyelhető a "tűflash", amikor a fogyasztás élménye (tehát a tudat, hogy elfogyasztottad) magával hozza a már megszokott anyag hatását még azelőtt, hogy az hatni kezdene. (A nevét onnan kapta, amikor a heroinfogyasztók már a tű beszúrásakor érzik a hatást.)
A kávéfogyasztók is azonnal frissebbek szoktak lenni az első kortytól, és az alkoholfogyasztó is érzi már akkor, amikor még kizárt, hogy máris elérte volna az agyat bármilyen érdemi mennyiségben. (Ez valszeg evolúciós jelenség a szájon át fogyasztott szerek túladagolása ellen, mivel egyes állatok is szoktak erjedt gyümölcsöt enni a földről, vagy akár pszichoaktív növényeket legelni, és hát amit megeszel-megiszol, az gyakran csak 30-60 percen túl szívódik fel.)
Lehet kapni komlót gyógyteaként is, kipróbálhatod, hogy csinál-e valamit (nekem nem), de a nagyüzemi sörök komlótartalma szerintem eleve nem áll közel ahhoz, hogy amiatt érezz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!