Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mi baja van mindenkinek az...

Mi baja van mindenkinek az alkoholmentes sörrel?

Figyelt kérdés

Szerintem tök jó hogy van, lehet mellette vezetni is (ha jòl tudom)

Apám meg öcsém szerint az nem is sör


aug. 31. 13:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Nekem semmi bajom vele. Én szeretem
szept. 1. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én terhességből/szoptatásból kifolyólag nem iszom tavaly augusztus óta, és hát azt kell mondjam, mint a 6-os, hogy én sörszerető egyénként még nem találtam jó ízű alkoholmentes sört, egyedül a Peroni olyan, hogy na oké, majdnem. Gyümölcsös alkoholmentesek azok oké.
szept. 4. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 NTBS ***** válasza:
Nincs meg a megszokott íze.
szept. 6. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Lehet módosított RO szűrővel csinálni olyat, hogy szinte csak az alkohol megy ki belőle, de valamivel pótolni kéne az ízét. Tonikban szoktam hasonlót érezni, eszembe jut az alkohol róla, azt kéne beledobni magában, aztán jók is lennénk. Rengeteg dolog történik az élesztő jóvoltából azzal a cukros löttyel, mindenképp át kell küldeni rajta is, utána pedig minél kevesebb cumót kivonni belőle.

A legtöbb alkoholmentes sör viszont nem így készül. Inkább csak a sörléből vonják ki a cukrot, vagy inkább csak takarmányból főznek valami keményítőlevest, aztán a keményítőt csapják ki és szűrik le (nem tudom igazából, csak az íz full sörlé, de cukor nélkül). Az esetleges komlóaromák nem esnek át az élesztő miatti biotranszformáción, a keserűség is akármilyen csekély, kilóg belőle és nem elég összetett (fun fact: 11 típusú keserűt képes megkülönböztetni az ember, ezekből néhánynak a megfelelő kombinációja a tipikus kis kerek komlókeserű, és ahhoz kell a teljes folyamat).

Az ízesített dolgokat inkább nem is említeném, azokon kimondottan marketingszó a sör, valószínűleg a malátatörköly kipréselése után egy kis nem túl édes, eléggé rongy gabonás mellékízt adó lötty vizezve meg aromázva. Megjegyzem, ami mainstream meggysörök vannak, azok is aromaparádék, nulla meggybor ízjeggyel. Pancsolt húgy magyarán. Ha ismersz valakit, aki főz sört otthon, és addig jutott, hogy csapon van néhány kóstolható remeke, esetleg megkérheted, hogy főzzön valami 3% alattit, azok teljesen jók ilyen alkoholmentesek helyett, legalábbis amíg nem ülsz autóba. Lehet nagyon telt íze a magasabb cefrézési hőmérsékletnek köszönhetően, amikor is több lesz az erjeszthetetlen cukor benne. Ezek nem valami édesek, könnyen kompenzálhatók egy kis plusz komlózottsággal, és egy kis pH utánállítással az erjedés végén, és az eredmény minden alkoholmentest alázni fog. A nyilvánvaló alkoholtartalmon túl hátránya még, hogy a szokásoshoz képest is extra tiszta eszközöket kíván meg, még a csapot is gyakrabban kell pucolni, mert még az a kis alkohol se védi.

Valóban nullás sörélményhez a hop szódák állnak közel, amikor tkp citromlével beállított pH-ban hidegkomlózzák az enyhén keserű komlóteát. Szénsavasítás után remek frissítő, és picit be is nyugtat, ha jól komlózott. Szintén nagy tisztaságot kíván, és természetesen a kortyérzet és a gabonásság nulla lesz.

okt. 12. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Ja, és megforralt élesztővel is lehet kicsit ízesíteni, csak attól eléggé átlátszatlan lesz, ami sokaknak nem jön be.
okt. 12. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!