Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mi a véleményetek a hosszú...

Mi a véleményetek a hosszú kávéról?

Figyelt kérdés
Szerintem jó, de ti szerintetek milyen?

júl. 29. 09:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%
halál reá
júl. 29. 12:30
 12/23 A kérdező kommentje:
6 - os. Ittam már olyan kávét, hogy alig volt az valami mármint úgy, hogy nagyon rövid kávé volt, és azt már szinte észre sem vettem, hogy meg ittam, és nehezen bírtam ki hogy ne igyak még kávét. Szerintem az amerikaiak jobban csinálják azzal az egy nagy bögrényi kávéval!
júl. 29. 13:54
 13/23 A kérdező kommentje:
Az a kávé amúgy erős volt de szerintem mégsem jó az úgy.
júl. 29. 13:55
 14/23 anonim ***** válasza:
69%

A lungó erősebb az eszpresszónál a hosszabb főzőési idő miatt. Ugyanolyan krémes mindkettő.

A lungo több víz lefőzésével készül, az americanot utólag húzzák fel vízzel.

Mivel nem vagyok elég járatos a kávék világában, Olaszországban teljesen megdöbbentem, amikor latte macchiato-t kérve csak egy picike mennyiséget kaptam. Kb., mint amennyi a szimpla volt régen. Lungot kell kérni, ha itthon is ismert mennyiséget szeretnéd.

júl. 29. 15:44
 15/23 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

Alapvetően filteres kávét szoktam inni, a presszó nekem messze túl intenzív, úgyhogy igen, inkább hosszúkávé, mint egy presszó.

Nem a koffein miatt fogyasztom, az ízéért.

júl. 30. 06:44
 16/23 anonim ***** válasza:
65%
19. A filteres megint egy külön világ, és nem egyenlő a hosszú kávéval.
júl. 30. 09:20
 17/23 anonim ***** válasza:
33%
Én reggel hosszú (pontosabban french press), délután rövid (itthon instant) kávét iszom. Mindkettőnek van létjogosultsága.
júl. 30. 10:17
 18/23 anonim ***** válasza:
Mindig azt iszom. De nem a 2-3 dl-nyi americanot, hanem kb. 80 ml-nyit
júl. 30. 21:29
 19/23 A kérdező kommentje:
Az 8 dl
aug. 5. 15:14
 20/23 A kérdező kommentje:
Ja nem. Az kevesebb, mint 1 dl
aug. 5. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!