Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Az artézi víz minősülhet...

Az artézi víz minősülhet ásványviznek?

Figyelt kérdés

Egyáltalán mi a különbség az artézi víz, ásványvíz és a Magyarországon lévő csapvizek között?

Értem az ásványi anyag tartalma határozza meg az ásványvíz fogalmát, de maga az artézi víz ásványvíznek minősül? Van olyan mélyen? mondjuk ha egy 60-70 esetleg 100 méteres fúrt kútról beszélünk.

júl. 28. 10:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Az arzén nem minősül ásványnak szóval nem.
júl. 28. 11:02
 2/13 A kérdező kommentje:
Mi van?
júl. 28. 11:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Ha lehet valami értelmes ember adjon választ aki nem unatkozik. Érdekel a téma, köszönöm.
júl. 28. 11:03
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

1-es: az artézi kútból NEM arzénes víz jön! Ha nincs fogalmad valamiröl, ELÖSZÖR nézz utána!

Kérdezö: szerintem igen, de ez csak magánvélemény, az ásványvíz definíciója, hogy természetes forrásból jön nem vezetékböl

júl. 28. 11:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az artézi víz ásványvíz, sőt a csapvíz is ásványvíz, mert különböző sókat tartalmaznak (nem desztillált vizet iszunk, ami "tiszta" H2O)

Az egy másik kérdés, hogy a marketingesek hogyan játszanak a szavakkal, illetve mennyire követhető, hogy a megvásárolt ásványvíz tulajdonképpen honnan származik

Az artézi víz meghatározható, definiálható (a föld mélyéből feltörő rétegvíz), ami lehet palackozottan az üzletekben, szabadon csordogálhat a kútból, de lehetnek az artézi kutak a vezetékes vízellátás részei, ergo az artézi víz lehet csapvíz is.

A csapvíz viszont nem csak artézi víz lehet, hanem lehet vízfolyásokból kiemelt, tisztított víz (pl Szolnok lakossága a Tisza vizét kaja a vezetékekbe)

júl. 28. 11:27
 6/13 anonim ***** válasza:
63%
Igen. Lehet ásványi anyagokban gazdag víz. Nyaranta én is azt szeretem inni, mert jobban oltja a szomjamat. Egyébként attól ártézi az ártézi víz, hogy nem kell felszivattyúzni, hanem a talajrétegek nyomása hozza a feszínre. A mi településünkön több ártézi kút is van, de nagyon ismert a Békésen lévő kút is (az már termálhőmérsékletű), vagy Szegeden az Anna-kút, ami szintén meleg vizet ad.
júl. 28. 12:44
 7/13 A kérdező kommentje:
Egyszer olvastam valamelyik neves ásványvizes palackon hogy több ezer méter mélyről jön az ásványvíz. Ez komoly, vagy csak marketing fogás?
júl. 28. 19:31
 8/13 anonim ***** válasza:
JÖHET ilyen mélyröl is, de ez a ritka, a legöbb csak párszáz méterröl jön elö.
júl. 28. 20:53
 9/13 A kérdező kommentje:
de a lényeg hogy a mondjuk 60 méter mélyről jövő artézi víz is lehet ásványvíz akárcsak a több száz vagy több ezer méterről jövő is?
júl. 28. 20:57
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

Ami természetes forrás és ásványokat tartalmaz, az ásványvíz

júl. 28. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!