Érdemes lehet palackozott ásványvízről átállni csapvízre?
Én a csapvízből biztos nem fogok inni, mert nálunk borzalmas a minősége, hiába jönnek azzal hogy bevizsgálják, és jó minőség stb... de egyik szakember sem jött be hozzám megnézni milyen az ami a csapból jön, sokszor büdös, enyhe fura színe is van, sár is szokott néha jönni. Öreg ócska 40-50 éves vízvezeték hálózat van a környékünkön, minden hónapban van valahol csőtörés, kicserélik na az még hozza be a dzsuvát, mindig ki kell folyatni a csapokat.
Én egyenlőre elkínlódok a visszaváltással, összegyűlik egy szatyornyi, viszem magammal a boltba és kész.
Mi már lassan 1 éve átálltunk ballonos vízre. Az árakat nézve lehet nem is drágább mint a palackos.
Meguntuk a sok palackos cipekedést. A visszaváltás meg nem hiányzik, hogy gyűjtögessem.
Nagy kín bedobálni az automatába pár 2 dekás flakont? :DDDD
Te sem kaptál még pofont az élettől...
Vízfüggő egyébként, van, ahol teljesen jó a csapvíz, máshol undorító. A flakonosokban pedig rengeteg mikroműanyag van, aztán döntsd el, hogy lerakódást, vagy műanyagot iszol.
Valóban talán a vízszűrő a legigényesebb megoldás, csak abba meg betétet kell cserélgetni. Én is gondolkodom rajta, a házam 1960-as, biztos csinos csövek vannak a föld alatt.
#5: jah, tudod nem mindenki egyedül él a visszaváltó automata mellett.
2 felnőttt, 3 gyerek, nem megyünk ki mindden nap a boltba, gyűjteni meg eléggé szar a flakonokat úgy, hogy nem lehet összenyomni.
Sokkal praktikusabb a ballonos 19l-es víz. Próbáltuk amúgy a szűrőpt is, itt annyira szar a víz, hogy az se segített.
Talán egy 2-300ezres szűrő rendszer talán jó lenne, de egyelőre annyit nem ér.
ma 08:08
A csapvízben nincsenek egészségkárosító anyagok, csak rossz az ízük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!