Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért lesz savanyú a kávé?

Miért lesz savanyú a kávé?

Figyelt kérdés
A családban csak én kávézok, úgyhogy egyszerre mindig csak ilyen egyadagos kávékat szoktam főzni magamnak, de valahogy mindig ilyen kellemetlen, savanyú utóíze van. Ugyanebből a fajta kávéból főzünk a munkahelyen is egyszerre nagyobb mennyiséget, több főre, annak meg nincs. Mi okozza a különbséget?

jún. 17. 10:23
 1/8 A kérdező kommentje:
Klasszik Szarvasi eszpresszó kávéfőző, ez kimaradt, ha számít valamit.
jún. 17. 10:24
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
A túl sok csersavtól savanyú. Lehet, túl finomra van őrölve a kávé.
jún. 17. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
A kávéfőzés mögött elképesztő nagy tudomány van. Rengeteget számít a kávé maga, a pörkölés, az őrlés, a frissesség, a lefőzésben is hatalmas technikai különbségek vannak. A savasság, savanyú íz egyébként nem feltétlenül hiba a kávéban, sőt, persze más kérdés, ha túlzottan intenzív.
jún. 17. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Tiszta a főződ? Nem vízköves?
jún. 17. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha savanyú, akkor alacsony a víz hőmérséklete, de egy szarvasi inkább szétforrázza, ami keserűvé teszi.
jún. 17. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Az extrakció során, ha a víz túl gyorsan áramlik át a kávén, akkor az összes anyagnak nem lesz ideje átjutni a vízbe. Az eredmény egy savanyú ízű, savanyú jegyekkel rendelkező íz. Ha a kávébabot túl durvára őrlik, túl gyorsan engedi át a vizet, ami savanyú kávét eredményez
jún. 17. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Próbálj ki más kávét is.
jún. 17. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Nem lehet, hogy a számodra szokatlan savas ízt összetéveszted a savanyúval? Tipikusan világosabb pörkölésű kávéknál megjelenhet a kávé természetesen savas íze, bár ha inkább a savanyú felé tendál, akkor ahogy előttem is említették, az alulextraktálás lesz a gond (az alacsony hőmérséklet is okozhat ilyen problémát, de szarvasi kávéfőzőnél ez szinte képtelenség). Mivel csak egy adagnyi kávét főzöl le, ezért ugyanannyi idő alatt kevesebb aromát old ki a víz az őrleményből. Van még olyan dolog, amit máshogy csinálsz a kávéfőzés során a munkahelyedhez képest?


A másik probléma valóban a vízkő, vagy a víz minősége lehet, ami kihatással van a kávé ízére.

jún. 18. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!