Csapvízzel miért olyan rettenetes ízűek a szörpök?
Sajna egy ideje alig van pénzünk szénsavas ásványvízre, szóval kénytelenek vagyunk csapvizet inni.
Nos, a csapvíz önmagában (tisztán) is rosszabb ízű, mint az ásványvíz, viszont, ha szörpöt hígítok vele, akkor olyan rossz ízű lötty lesz belőle, hogy ajjajj...
Nem az a baj, hogy túl kevés vagy túl sok szörpöt teszek bele, ha kevesebb megy bele, akkor még rosszabb, ha több, akkor meg nagyon édes, de ugyanúgy borzalmas az íze.
Persze ugyanezek a szörpök szénsavas ásványvízzel nagyon finomak. Mi az oka, hogy csapvízzel ilyen rosszak? Lehet neki csinálni valamit, hogy csapvízzel is jó ízűek legyenek?
Próbálj forralni 10 percig egy nagy adag vizet es azt lehuteni. Ha az sem izlik jobban akkor meg kell szokni.
Sose ittam palackozott vizet az elmult 26 evemben es tökre élek
Ha nem akarsz komolyabb víztisztítót, kell legalább egy kancsós.
Az aktív szén megköti a klórt és a szagokat, mellékízeket.
A szűrőbetétek tartalmaznak ioncserélő gyantát, a vízkövet képező Ca / Mg ionok cseréjére, az pedig elveszi a meszes ízhatást.
"Sose ittam palackozott vizet az elmult 26 evemben es tökre élek"
akkor gyere ide, itt szép sárga a víz...olyan helyen én se vennék, ahol jó víz jön a csapból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!