Kávét szeretnék inni de eddig még soha nem ittam ki milyen kávét ajánlana nekem?
ha szeretnél kipróbálni egy "kávéízű" kávét, akkor az én személyes kedvencem a cortado, így ezt ajánlom. (egyébként általában a baristák is ezt szokták választani egy új kávézó kipróbálása alkalmával)
ha inkább még szoknád az ízét, és kevésbé kedveled a "keserűbb" dolgokat, akkor egy latte-t próbálnék ki először a helyedben vagy esetleg cappuchinot.
viszont, ha arra gondolsz, hogy milyen fajta kávébabból érdemes kávét főzni, akkor a 100% arabicát tudom ajánlani, abból is inkább a világosabb pörkölésű, gyümölcsös ízvilágúakat, esetleg valami közepes pörkölésű 100% arabicát. az én kedvenc kávépörköléseim például ezek:
kávézóból pedig azt tudom ajánlani, hogy valami specialty kávézó keress.:)
Az előző kérdésedre válaszoltam, hogy azok a paraméterek, amiket leírtál az nem alacsony vérnyomás.
Ha bejön a kapszulás, akkor jó szívvel ajánlom a Nespresso termékeit, azon belül én az Arpeggio-t szeretem, jó zamatos, erős, rövid presszókávé.
Ha darált kávét akarsz lefőzni, akkor jó a Segafredo, az Omnia is, de a lényeg, hogy törekedj minél nagyobb %-ban Arabica tartalomra. Jó a Robusta, de csak ha kis hányadában van jelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!