SodaStream akkor is megérheti, ha nem olyan jó minőségű a csapvíz nálunk? Elnyomná a mellékízt?
Nincs kedvünk folyton cipelni a kartonokat, pláne most, hogy vissza is kell majd váltogatni, meg eleve nagyon sok a szemetünk a palackok miatt, már egy ideje gondolkozom a váltáson.
A SodaStream tök jó megoldásnak tűnik, viszont itt felénk nem olyan jó a csapvíz, van egy kis mellékíze. Ez nem csak nálunk van így, a kerületben több helyen is néztem ismerősöknél, mindenhol ugyanez.
Hűtve ihatóbb, de nem az igazi, ezért mindig ásványvizet veszünk.
Lehet furán hangzik, de én a mentes ásványvizet sem tudom meginni, van egy állott, műanyag íze, viszont a szénsavassal semmi gondom, imádom. Előfordulhat az, hogy a dúsítás elnyomja a mellékízeket és azzal a csapvízzel is jó lesz az eredmény, ami itt van nálam?
Válaszokat előre is köszönöm😊
Mi próbáltuk a Sodastreamet így, több lakásban is, ahol rossz ízű volt a csapvíz, ott a Sodastream nem segített, sőt, szerintem még jobban kijött a mellékíz. De ez csak a mi tapasztalatunk.
Sodastreamet egyébként nem ajánlom, nekünk 3 éve van meg, nagyon nem jó, gyenge szénsavas vizet csinál. Ritkán használjuk, percekig nyomatjuk bele a szénsavat olyankor, hogy legalább hasonlítson a szénsavas vízre. Távolról sem az igazi.
Ha te naponta, hetente több liter vízre használnád, szerintem hamar kifogyna a patron, ha nagyon szénsavasan szeretitek a vizet.
A patroncsere jelenleg 3000-4000 Ft, Sodastream márkájú patronra.
Így marad a csapvíz, vízszűrő kancsót használok, azzal egy fokkal elviselhetőb a csapvíz íze, majd időnként bele a Sodastream, gyenge szénsavas víznek.
Sok helyen házhoz viszik már a ballonos vizet,szódának tökéletes.
Vagy szerelsz fel vízszűrőt.
2., Bocs! Én nyomtam pirosat, véletlenül.
Három fokozatban lehet az erősséget adagolni. Én addig szoktam, amíg kicsit melléfúj (a túlnyomás védő szelep ilyenkor hangos).
Savasító hivatalosan, nem bubigyár. A profi üzemekben készüli szódát otthon nem lehet előállítani.
A rossz ízű víz ugyanolyan marad, arra nem jó.
Csak FYI-ként írom ide ha esetleg más idetévedne, de meguntam a palackok visszahordását, mindig 1 órát álltunk sorban, majd mindig megtelt a gép, vagy nem működött sosem, valamint itthon sincs nagyon hely tárolgatni stb...
Szóval vettem egy SodaStream-et annak ellenére, hogy simán ihatatlan a csapvízünk egyébként. Egy ismerősöm is azt mondta neki sokkal ihatóbb, eltűnik a vasas utóíz, valamint egy tesztvidiben is láttam, hogy valaki meglepődött, hogy kiszedi a pesti vasas csapvíz ízét.
És tényleg eltűnt 🤩
Nem tudunk különbséget tenni a bolti ásványvízől, szóval ha valaki emiatt hezitálna, annak nagyon tudom ajánlani.
(Elvileg a co2 miatt a nyelvünk máshogy érzi az ízeket, így semlegesíti, nagyon jó cucc)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!