A mandula-rizs-zab-kókusztejjel meg hasonlókkal (ha van még) készült kávé mennyivel másabb, esetleg jobb ízében mint a “sima” tejjel készült?
#9 Gondolom akkor te elvből soha nem eszel, iszol semmi növényi alapú ételt... Mit eszel akkor? Elég rossz lehet, hogy semmihez nem ehetsz egy salátát, savanyúságot, de még tésztát vagy kenyeret sem, mert az "VEGÁN". :D
Képzeld, hogy növényi italokat nem csak vegánok fogyasztanak, hanem azok is, akik pl. jobban szeretik, mint a tejet (mint én is), vagy tejfehérjeérzékenyek és semmilyen tejet nem ihatnak, esetleg laktózérzékenyek és elegük van a laktózmentes tejek utóízéből.
Ja, és próbálj meg néha egy kis zöldséget enni a mammutsteaked mellé, hidd el finomabb lesz, és nem fogsz nyúllá változni!
#8 vagyok
Kérdező, még az is befolyásolhatja az ízt, hogy cukrozott vagy cukrozatlan az adott növényi tej. Aztán még kísérletezgetni kell, hogy mennyit adsz a kávéhoz, meg mennyi cukrot.
A legsemlegesebb íze a rizstejnek és a zabtejnek van. Meg ha jól emlékszem, a kesudió tejnek. Tehát ha leginkább a normál tejeskávé ízt keresed, akkor ezekkel próbálkozz első sorban.
Viszont a leglegtejízűbb növényi tej, az az alpro not milk. Ez még magában is totál tejízű. Csak hát ennek a hiteles íznek meg is van az ára...
Az a helyzet, hogy mindből van ezerféle. Én a zabtejet és a sárgaborsótejet találtam a legmegfelelőbbnek, de még zabtejből is kb.15 különböző márkájút hasonlítottam össze ízre, összetételre, mire kijött a nekem megfelelő, ami a Rossmannban vagy a dm-ben kapható (szerintem ugyanaz) sajátmárkás Barista zabital. Ez a legkevésbé édes, állagában egy normál zsírtartalmú tejhez hasonlító, nincs béna növényíze, ami sok zab- és szójaitalról sajnos nem mondható el. Zabitalból pl.az olasz gyártmányúak rendkívül édesek. Ráadásul ha a zab/rizsital bontva áll, még édesebb lesz. A kókusz és a mandula meg legtöbbször markáns ízű, ami mindenen átüt, én nem szeretem a mandulaízű kávét... A rizsitallal az a baj, hogy vízállagú (a kókusz is hasonló), így nem teszi “krémessé” a kávét (még a Barista kiadású sem), csak hígítja azt. Egyébként egy semlegesebb ízű zab- vagy szójatej nem érződik át még latte hígításban sem egy jó minőségű kávén. A rizs sem, de mint említettem, az változtat az állagán és édesít.
Bolti növényi tejeken kívül nekem nagyon bejött a máktej: [link]
7#
Azért álljunk már meg egy szóra. Nem vagyok vegán, de tejallergiám van, mindenhol csalánkiütésem lesz tőle. Nem mindenki vegán, aki ilyeneket iszik, hogy lehetsz ennyire korlátolt?
Én egyébkent utáltam a mandulatejet, sőt mindegyiket, míg meg nem kóstoltam az aldi saját márkás (bio) mandulatejét és meglepően jó. Árban sem vészes, 500 ft egy doboz (1l)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!