Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A palackos vízről áttértek a...

A palackos vízről áttértek a csapvíz fogyasztására januártól, ha +50 ft betétdíj terheli a palackos árát?

Figyelt kérdés
Én úgy tervezem, hogy sokkal több csapvizet fogok fogyasztani, így bajlódnom sem kell majd a palackok gyűjtésével (nem lehet összenyomni) és visszavitelével. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a környezetvédelem jelentős lépéséhez járulna hozzá, mivel én mindig szelektíven gyűjtöttem a szemetet. Persze a nagy gyárak még mindig ugyanúgy füstölni fognak, valamint ettől nem lesz kevesebb gépkocsi az utakon.

2023. dec. 11. 10:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szerencsére jó a csapvíz, jár a faluban szódás is hetente így a buborékos is meg van oldva :)

Nekünk az felesleges macera hogy havi nagybevásárlásnál megveszek mondjuk pár zsugorral, otthon egész hónapban rakosgatom vigyázva hogy ép maradjon a cimkéje, aztán a következő havi bevásárlásnál meg nagy kukás zsákkal álljunk sorba a visszaváltó automata előtt mint a csövesek.

jan. 9. 17:10
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Környezetmérnök vagyok, egyetemi tanulmányaim óta egy kezemen meg tudom számolni, hányszor vettem palackozott vizet. A szelektív hulladékgyűjtés az pont, hogy nem környezetvédelem, hanem az egész kigúnyolása! Környezetvédelem az, ha megelőzzük a megelőzhető környezeti terhelést. Mert kitermelni az ásványvizet több száz méter mélyről, a csomagolásához kőolajat bányászni, palackot csinálni belőle, bepalackozni, kamionokkal szállítani, majd a hulladék szelektíven gyűjtött töredékét (mert igen, a nagy része a kommunális szemétben végzi így is) valahogy válogatni, tisztítani, Kínába szállítani, majd ott újabb energiával polárpulcsit gyártani belőle, az minden, csak nem fenntartható. Kár, hogy van, aki a szelektálásban talál magának felmentést a környezetrombolására, de szuper, hogy ezek szerint a termékdíj képes szokásokon változtatni!
jan. 10. 01:01
 23/24 A kérdező kommentje:
Szállítani mondjuk vasúton is lehetne... csak az valakinek nem érdek.
jan. 11. 07:55
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Persze, csak a boltba nem megy vonat és még nagyon sok helyre ezen kívül, a vonat nem rugalmas, mindenképpen kellenek gépjárművek is hozzá, a vonat csak nagy távolságokon, nagy elosztópontok között opció (esetleg), ha eleve úgy tervezték volna és a sínek közelében lennének a raktárak. Továbbá a vonat is energiával megy és különben is, laikusok ragadnak le ott, hogy a gépjárműforgalom a főbűnös, amikor nem, minden energiafelhasználás számít, a számítógépedé is és egyébként a gépjárműveknél sokkal durvább pl.a húsipar, de ezt ugye kínos mindenkinek beismerni.

De a palackozott vízben is csak egy dolog a szállítása, a leggázabb benne, hogy egy mesterségesen generált “igényt” elégít ki, tehát előbb beetették a lakosságot, hogy ez nekik kell, majd nagylelkűen segítenek a jó birkának és ellátják vele. Namost, minden mesterségesen kreált igényre létrehozott terméknek már az ötlete is környezetterhelés!

jan. 11. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!