Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Másfél éve lejárt szavatosságú...

Másfél éve lejárt szavatosságú Kubu püré tökéletesen jó volt, ez hogy lehet ha nincs benne tartósítószer?

Figyelt kérdés
2023. nov. 14. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:
8%
Úgy, hogy attól még műanyagból van. A műanyag nem romlik meg, mert a baktériumok és a gombák tudják, hogy ehetetlen, csak az ember nem.
2023. nov. 14. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
100% gyümölcs!
2023. nov. 14. 18:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A jóféle szilvalekvár sem romlik meg egyhamar.Akár 20 évet is kibír.Pedig abban sincs tartósítószer.De még hozzáadott cukor sem...
2023. nov. 14. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb konzervben, befőttben nincs tartósítószer.
2023. nov. 14. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha hökezelés után tökéletesen légmentesen le van zárva, akkor majdnem örökké jó marad. Megromlani akkor tudna, ha kórokozók kerülnének bele, de mivel zárt, semmi sem tud belejutni.
2023. nov. 14. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

És ismét a lejárt szavatosság...

A feltüntetett szavatossági idő a kereskedelmi forgalomba hozhatóság dátuma, és nem azt jelenti, hogy a lejárt szavatosságú termék már rossz is.

Vannak olyan termékek, élelmiszerek, amelyek előbb-utóbb tönkre mennek, megromlanak, de az előfordulhat a szavatossági idő lejárta előtt is, ha nem megfelelően volt tárolva.

Vannak élelmiszerek, amelyek nagyon sokáig, esetleg soha nem romlanak meg, de általában azoknak is van szavatossági ideje.

Pl a mézre is ráírnak 1 éves szavatossági időt...

A befőttek, lekvárok is több évet kibírnak, ha megfelelően vannak csomagolva, tárolva, nem a tartósítószer a lényeg, hanem az, hogy le van zárva, nem jut be levegő, baktérium

2023. nov. 14. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Mert már nem pont olyan pl. az íze.

A hangsúly a PONT olyan-on van.

2023. nov. 21. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a tartósítást a hőkezelés (és a cukortartalom) végzi el. Ahogy írták korábban, ha nem tud baktérium bejutni a csomagolásba, nincs oka megromlani a terméknek.
2023. dec. 6. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!