Kólánál és egyéb üdítőknél miért lett olyan kupak, hogy nem lehet levenni normálisan?
Figyelt kérdés
2023. aug. 5. 22:14
11/23 anonim válasza:
Egyébként én is ezen gondolkoztam, 9-es. Pl ott a 8. kommentelő, aki elvileg nem tud ilyenből inni. Lecsavarod, hátrapattintod, és úgy tartod hogy a kupak oldalra álljon. Tehát ne az orrod és ne az állad felé, hanem akár jobbra, akár balra, és simán lehet inni belőle, mint bármilyen más palackból.
Nem értem, hogy lehet ilyesmi valakinek megoldhatatlan rejtély.
12/23 anonim válasza:
De tudok, miután egy határozott mozdulattal a kezemben tartom a kupakot..... de amúgy előbb írtam, ott volt már a megoldás a visszaváltható műanyag képében, csak ugye hát azt be kellett szüntetni.
13/23 anonim válasza:
"ott volt már a megoldás a visszaváltható műanyag képében"
Konkrétan ez is a terv 2024-gyel bevezetve. Nagyon képben vagy :D
14/23 anonim válasza:
Feltalálták a spanyolviaszt, miért is kellett őket megszüntetni?
15/23 anonim válasza:
Nem kellett. Az egyes cégek maguk döntöttek így, elsősorban pénzügyi megfontolásból.
Most a kormány döntött úgy, hogy kötelezően visszahozza, környezetvédelmi megfontolásból, illetve összhangban a rögzített kupakos előírással.
16/23 anonim válasza:
Van egy olyan érzésem, hogy nem a vastagfalú, valóban többször felhasználható üvegeket fogják visszahozni, hanem a jelenlegiekre rádobnak egy kis betétdíjat, hogy legyen miért visszavinni.
17/23 anonim válasza:
Minden bizonnyal. Az kb önmaga tökönlövése lenne az egész koncepciónak, hogy "oké, akkor használjunk többszörösét az eddig felhasznált műanyagnak".
18/23 anonim válasza:
Csak mondjuk éppenséggel, lehet hogy egyszer kell hozzá többszörös anyag, csak éppen azt utána nem kell újra bedarálni, beolvasztani, új üveget gyártani belőle hanem csak ki kell fertőtleníteni, újracimkézni és mehet újra forgalomba. Hosszú távon éppenséggel biztos hogy takarékosabb azok használata.
19/23 anonim válasza:
Ipari mennyiségben nem hinném hogy jelentős befektetés lenne újrafröccsönteni egy sima, vékonyfalú palackot. De a cégek meg természetesen törekszenek a takarékossagra, szóval ha tévednék, az úgyis kiderül, ha elkezdenek majd visszaállni a vastagfalú palackok gyártására.
20/23 anonim válasza:
Hát energiában csak többet kell felhasználni a gyártási folyamathoz mint a tisztításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!