Melyik kóla aszpartám mentes?
Az aszpartám és aceszulfám-K a legjobb édesítöszer.
Egyébként a világban a legjobban vizsgált adalékanyag az aszpartám soha semmit se tudtak bizonyítani arról hogy egészségtelen, volt egy nagyon félrevezetö kisérlet amikor a patkányt a megengedett napi adag 1000X sével etette a kutató és attól rákos lett a patkány, azóta van ez a nevetséges félelem az aszpartámmal kapcsolatban ( a nyominger patkány annyi édesítöszert kapott egy napra mint amennyit egy naponta édesítöszeres üditöt fogyasztó ember 5 év alatt) és nem az édesítöszer nem halmozódik fel, az aszpartám lebomlik.
A másik pedig egy súlyos betegségre hivatkozva alakult ki amikor is vki agykárosodást kapott töle, elfelejtették megemlíteni hogy ez a beteg hústól is hasonló bajt kapott volna, ugyanis ezeknek a betegeknek a hús és aszpartám életük végéig tiltott mert szervezetük nem tudja lebontani.
A harmadik hogy méreganyag keletkezik aszpartám lebontásakor, amit elfelejtettek megemlíteni hogy a gyümölcs levek vagy akár paradicsom fogyasztása után is több méreganyag keletkezik ugyanabból amit aszpartám elítélnek.
Rövid leszek nagyon utána olvastam, aszpartám a legbiztonságosabb adalék anyag és izre is észrevehetetlen.
A cukros ragacsot nem is tudom már inni utána.
A kérdésre pedig, szteviát probálták meg más édesítöszereket, de nagyon erös mellékiz miatt nem voltak sikeresek, ezért használják aszpartámot
Egyébként érdekes, hogy más, sokkal nagyobb valószínűséggel egészségtelen, vagy tényleg rákkeltő dolgokkal kapcsolatban sokaknál nincsenek ilyen ellenérzések, pl. napozás, dohányzás, alkoholizálás, édességzabálás... de fúj édesítőszer! Mert hallottam olyanról, aki olvasott róla valamelyik neves női magazinban, vagy valakinek a nagynénje hallotta a szomszédjától, hogy rákkeltő...
De itt van néhány hasonlóan elismert forrás (komolyabbakat már nem is merek linkelni):
...
Utolsó igen, jó példa erre az alkohol, Magyarországon a pálinka hungarikum meg orvosságként van számot tartva, közben pedig bizonyítottan rákkeltö. De valahogy ez nem érdekli őket.
Vagy pl a szalonna és feldolgozott húsok füstölt termékek is növelhetik a rák kockázatát de vhogy ez sem üti meg a szintet....
De aszpartám jujjjj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!