A cukormentes üdítők kevésbé károsak, mint a cukros változat?
Például a Coca Cola Zero nem olyan káros mint az cukros Coca Cola?
Elhízás, fogak stb. szemszögéből.
3
Nyilván nem kell bele annyi citromot tenni,hogy marja az ember torkát és a száját.Hanem csak néhány cseppet.Kis koncentrációban különösebb kárt nem okoz az.És az biztos,hogy egészségesebb mint a kocakóla meg fasta és társai.
Evidensen kevésbé káros véleményem és jelenlegi tudásom szerint (ami változhat persze).
Ezzel nem azt mondom, hogy semennyire nem káros, csak azt, hogy ha már választani kell mérget, akkor a Light/Zero vagy Pepsi-nél a Max kevésbé káros.
Nem vagyok orvos, csak abból a tapasztalásból tudok ítélni, amit én átéltem.
Én ilyen-olyan okból (pl. depresszió) évekig napi több liter kólát ittam.
Szigorúan Light, Zero, Max.
Még élek, nem lettem cukorbeteg, nem vagyok 2 mázsa.
Lehet, hogy egy jó kis ráknak megágyaztam magamban, tehát nyilván jobb lett volna nem inni édesítőszeres kólát sem, pláne nem ennyit.
Ami miatt nekem mégis evidens, hogy a cukormentes kóla egy aránylag kisebb rossz az két dolog:
1.
Kiszámoltam, ha ugyanennyi cukros kólát ittam volna, akkor szó szerint 2 mázsa lennék most, nem 77 kg.
De még fele mennyiség esetén is 130-140 körül lennék most.
Ilyen brutál túlsúly pedig 1000 gondot okozna (vérnyomás, szív, ízületek, tüdő stb.).
2.
Szinte mindenki tol VALAMIT.
Cigi, alkohol, koksz, fű, nyugtatók, édesség, napi 10 kávé, szerencsejáték és még 100 dolog. Még a pap, a toxikológus, pszichológus stb. is nyomat valamit. Egyszer Zacher Gábor is azt nyilatkozta, hogy ő 2 tábla étcsokit betol minden nap, ő is kemény függő, szóval érti, hogy a betegei miért csinálják, amit csinálnak.
Szóval, ha már cuccolsz valamit, akkor inkább legyen zero kóla, mint heroin.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!